«Băsescu e înnebunit după curcanul la tavă»

Ultima actualizare:

    «Hanul Domnesc» din Târgu-Jiu  este unul dintre restaurantele preferate ale preşedintelui
«Hanul Domnesc» din Târgu-Jiu este unul dintre restaurantele preferate ale preşedintelui

Polina Butaru, angajată la un restaurant cunoscut din municipiul Târgu-Jiu, a avut ocazia să gătească pentru diverse personalităţi care au vizitat oraşul lui Brâncuşi.

Bucătăreasa se mândreşte cel mai mult însă cu faptul că până şi preşedintele Traian Băsescu a mâncat specialităţile pregătite de mâinile sale.

Pentru că e o bucătăreasă pricepută încă de tânără, patronii restaurantului „Hanul Domnesc" au rugat-o să-i gătească preşedintelui ţării.

„Şeful meu este un prieten foarte bun cu Băsescu. La întânirile pe care le avea cu dumnealui, mereu îmi cerea să-i gătesc mâncarea preferată, curcan la tavă şi bureţi de fag conservaţi. Găteam chiar şi pentru evenimentele familiale ale şefului de stat, pregăteam bucate tradiţionale, sărmăluţe, ouă roşii, cârnaţi, coaste, muşchi la garniţă. Dar cel mai mult îi plăceau curcanul la tavă şi bureţii de fag. Îi făceam pachet, iar şeful i-l dădea când se întâlnea cu el", ne-a povestit gorjeanca.

Reţeta bureţilor de fag

Bureţii de fag se taie fâşii de aproximativ doi centimetri şi se fierb 60 de minute. Separat, se fierb morcovii, se taie rondele subţiri.

Se fierbe apa, oţetul, sarea, zahărul, picant fix, apoi se lasă la răcit. Se ia o cratiţă mare, se pune un rând de bureţi de fag fierţi, se presară peste ei un rând de morcovi felii, ceapă tăiată solzi, un strat de bureţi de fag, un strat de morcovi şi un strat de ceapă, apoi se toarnă zeamă de varză. O porţie de 100 de grame costă 7 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net