Avioane de luptă, prăbuşite în Mediterana

Ultima actualizare:

    Rafale, fabricat de Dassault Aviation, este cel mai avansat avion de luptă al Franţei.
Rafale, fabricat de Dassault Aviation, este cel mai avansat avion de luptă al Franţei.

Două avioane de luptă Rafale de pe portavionul Charles de Gaulle al Marinei franceze s-au prăbuşit astăzi în Marea Mediterană, în largul Perpignan, doar unul dintre cei doi piloţi fiind salvat până acum .

Cel de-al doilea pilot este dispărut, fiind obiectul unei ample operaţiuni de căutare, a anunţat marina franceză într-un comunicat citat de AFP.

"Importante mijloace aeriene şi navale au fost imediat desfăşurate în zonă pentru a-i căuta pe cei doi piloţi, dintre care unul a fost salvat", au declarat oficialii francezi.

"Operaţiunile de căutare continuă pentru găsirea celui de-al doilea pilot", a adăugat marina franceză.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.00 GMT (19.00, ora României), la circa 30 km est de Perpignan, în cursul unei misiuni la care participau cele două aparate de zbor.

Rafale, fabricat de Dassault Aviation SA, este cel mai avansat avion de luptă al Franţei. Acesta nu a fost încă exportat, dar în prezent este favoritul unei licitaţii organizate de guvernul brazilian pentru achiziţionarea a 36 de avioane de luptă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net