Aveţi grijă de unde vă luaţi haine! La vamă e plin de contrafăcute

Ultima actualizare:
Sunt perechi de încălţăminte  sport contrafăcută
Sunt perechi de încălţăminte sport contrafăcută

Mafia hainelor contrafăcute trece obligatoriu pe la vamă. Asta o ştiu şi autorităţile, care au început o razie acerbă în rândul tiriştilor la Giurgiu. Poliţiştii îi controlează minuţios, iar prada este mare. Sunt tone de marfă de contrabandă în camera unde se depozitează.

Mergi la mall şi din vitrina unui magazin îţi face cu ochiul o rochie care poartă semnătura unui celebru designer. Verific-o cu atenţie înainte să scoţi banii din buzunar! Sunt şanse mari să fii păcălită. Pe podiumurile falsificatorilor  de branduri de lux, România defilează mândră. Suntem după Grecia şi Ucraina, ca volum al importurilor de falsuri. Iar autorităţile de la graniţă ştiu exact despre ce vorbim. La Vama Giurgiu, spre exemplu, camera unde sunt depozitate mărfurile de contrabandă reţinute sunt de ordinul tonelor.

În depozitul de  la Giurgiu găsim  ”munţi” de cămăşi  şi tricouri mincinoase
În depozitul de la Giurgiu găsim ”munţi” de cămăşi şi tricouri mincinoase

Şi găsim aici de toate: de la haine, încălţăminte şi până la parfumuri, ţigări şi bijuterii. Dacă e să ne luăm după etichetă, sunt de firmă. Poliţiştii zic altceva. ”Găsim cutii şi saci întregi înghesuiţi în spaţiul dintre roţi, în cabina şoferului de tir. Tot ce este marfă în regulă vine cu certificat, iar camionul este sigilat”, ne-a explicat Dragoş Bolbose, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritoral de Frontieră Giurgiu.

Mii de cutii de  parfumuri care  imită casele celebre
Mii de cutii de parfumuri care imită casele celebre

Potrivit acestuia, în primele şapte luni ale anului au fost sechestrate 10.339 bucăţi textile, 7.860 bucăţi cosmetice şi parfumerie, 6.200 perechi de încălţăminte, 1.368 aparate electrice, 97 de genţi şi 96 kg băuturi. Nu vă miraţi dacă intraţi în ţară de la bulgari şi vedeţi cozi imense formate de tiruri. Toate sunt controlate. ”În 99% din cazuri, marfa contrafăcută este găsită în tirurile care vin din Turcia. Se pune sechestru pe ea şi este distrusă după un anumit timp. Doar sticluţele goale de parfum se păstrează pentru a fi reciclate”, ne-a mai spus Bolbose.

204.250 de ţigarete au fost  găsite ascunse în saci şi cutii
204.250 de ţigarete au fost găsite ascunse în saci şi cutii

Din păcate, nu toate produsele mincinoase sunt descoperite, aşa că, de cele mai multe ori, ajung pe piaţă. Ţinta falsificatorilor de lux sunt românii din clasa medie, care nu mai frecventează angrourile sau pieţele, ci îşi fac cumpărăturile în mall-uri. În magazine frumos luminate şi cu marfa aşezată atent în raft.

Hoţii au vrut să intre  în ţară cu şase maşini  de lux furate, în valoare  totală de 175.300 euro
Hoţii au vrut să intre în ţară cu şase maşini de lux furate, în valoare totală de 175.300 euro


    Hoţii au vrut să intre  în ţară cu şase maşini  de lux furate, în valoare  totală de 175.300 euro
Hoţii au vrut să intre în ţară cu şase maşini de lux furate, în valoare totală de 175.300 euro
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net