Averea lui Bercea Mondial: 50 de palate - FOTO

Citeste tot despre: 

Imperiul imobiliar al lui Bercea Mondial din judeţul Olt depăşeşte 50 de construcţii. Şocant este faptul că majoritatea imobilelor au fost ridicate fără autorizaţie de construcţie. Deşi autorităţile locale au încercat să dărâme palatele construite ilegal, Bercea a scăpat vânzându-le unor interpuşi prin metoda "suveică".

Citeşte şi:

Cum a trecut Bercea Mondial din cocioabă în palat - FOTO

Bercea Mondial nu a putut să îşi citească declaraţia în faţa instanţei

«Nu beau, nu fumez, merit să fiu liber»

Mircea Băsescu: «Nu regret că am botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial» VIDEO

De unde are bani Bercea Mondial? Afacerile lui sunt falimentare

Autointitulatul preşedinte al ţiganilor, Sandu Anghel, are în Slatina şi Drăgăneşti peste 50 de imobile.

Reporterii "Adevărul" au mers pe urmele imperiului imobiliar al lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, iar rezultatele ne arată că pentru finul lui Mircea Băsescu legea nu a fost niciodată o barieră.

În cazul celor 11 imobile din Slatina verificate, Bercea a avut autorizaţie de construcţie doar pentru unul. De fiecare dată când autorităţile au încercat să demoleze clădirile construite ilegal, proprietăţile erau înstrăinate succesiv, "în suveică", pentru ca "preşedintele ţiganilor" să scape de rigorile legii.

Proprietarii care apar acum în acte trăiesc la limita sărăciei şi nu pot face dovada banilor cu care au fost ridicate aceste construcţii.

"Imobilele aparţin, în realitate, lui Bercea Mondial, pentru că toţi intermediarii i-au dat acestuia procuri de reprezentare în faţa autorităţilor", a declarat pentru "Adevărul" primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

În ultimii ani, Sandu Anghel a fost sancţionat de Primărie cu nenumărate amenzi, pentru nerespectarea legislaţiei în construcţii. "Amenzile date lui Sandu Anghel şi interpuşilor săi, cele mai multe neplătite încă, totalizează 700.000 de lei. La acestea se adaugă penalităţi care dublează, practic, suma datorată", a declarat edilul Darius Vâlcov.

Aici locuieşte Bercea


Palatul din Drăgăneşti Olt al lui Bercea Mondial este construit pe locul fostelor cocioabe ale familiei. În urmă cu 20 de ani familia interlopului trăia în nişte case sărăcăcioase construite de înaintaşii lui, ţigani pieptănari. Acum clanul Bercea să lăfăie în vile ridicate peste noapte fără autorizaţii de construcţie.


Casa lui Ambasador


Casa din Drăgăneşti a unuia din fiii lui Bercea Mondial, Ambasador, iese în evidenţă prin aceleaşi culoari ţipătoare ca şi celelalte palate ale clanului. Tânărul de 23 de ani a primit palatul cadou de la tatăl său la nuntă, iar la parter există un living cu numele clanului scris cu aur.

Casă cu trei etaje,aprobare de verandă


Pentru acest imobil Bercea Mondial a cerut autorizaţie de construcţie pentru o verandă la casa existentă. A obţinut-o, dar a construit un palat ţigănesc cu o amprentă la sol de 800 de mp. Primăria a aplicat o amendă de 100.000 de lei, iar acum se află în proces cu proprietarul din acte pentru dărâmarea vilei.


Patru clădiri, transformate în magazine


În 2003, Bercea Mondial a obţinut autorizaţie pentru construcţia a patru locuinţe pe un teren de 3000 de mp. A făcut clădirile mai mari decât prevedeau actele şi le-a transformat în spaţii comerciale. Au urmat noi amenzi, dar Bercea a câştigat procesul cu Primăria ajutat de aceeiaşi suveică.


Amendă de 1 miliard şi tot n-a dărâmat-o


Clădire ridicată fără autorizaţie pentru care Bercea a primit o amendă de 100.000 de lei. Pentru că a refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească prin care se cerea demolarea imobilului, interlopul s-a ales cu dosar penal. Ulterior a vândut imobilul în suveică de patru ori.


Aici a făcut spălătorie


În urmă cu trei ani un interpus al interlopului a obţinut o autorizaţie de construcţie cu amprenta la sol de 52 de mp. Spălătoria auto ridicată are însă o amprentă de patru ori mai mare, 225 de mp. Primăria a dat din nou amendă de 100.000 de lei, dar clădirea a rămas în picioare din cauza aceleaiaşi suveici.


Magazin de mobilă în loc de tipografie


În 2006, Bercea Mondial a achiziţionat un teren de 4.000 mp, pe care se aflau halele unei fost tipografii. A lotizat terenul, pe unul dintre loturi ridicând un imobil, fără autorizaţie. Construcţia a rămas în picioare după ce Bercea a vândut-o de mai multe ori unor interpuşi.

Salam cânta la cârciuma lui Bercea


Restaurantul interlopului din Drăgăneşti este cunoscut ca un loc rău famat în oraş. Localul a fost construit în urmă cu un an, iar la inaugurare Bercea Mondial a chemat manelişti cunoscuţi, ca Florin Salam, pentru a încinge petrecerea. Locul a fost scena a numeroase scandaluri din oraş.


Clădirea în paragină a fost atelier auto


Clădirea nu a respectat documentaţia de construcţie iar Primăria a aplicat o amendă de 80.000 de lei şi l-a somat pe proprietar, un alt interpus al lui Bercea, să demoleze imobilul. Suveica a funcţionat din nou. Clădirea a fost vândută de mai multe ori şi a rămas în picioare. E atelier auto şi de piese.

Vezi mai multe fotografii în Media Center!


Alte Vile

 Strada Câmpului, nr. 19

Sandu Anghel a achiziţionat, pe numele fiicei sale Izaura, un teren în suprafaţă de 580 mp. A costruit aici o casă, cu două nivele, în baza unei autorizaţii emise de Primărie.

Pentru a avea acces în strada principală, Piteşti, în 2005, Bercea a turnat o platformă betonată, pe domeniul public. Primăria a demolat-o cu buldozerul, fără a mai fi nevoie de o decizie a instanţei.

 Strada Tunari, nr. 24

Aceste palat ţigănescu este ridicat tot de Bercea Mondial, dar figurează în acte pe numele sorei lui, Elena Anghel. Pentru nerespectarea autorizaţiei de construire a fost amendată de Primărie. Ca şi în alte cazuri, sancţiunea a fost contestată, instanţa dând câştig de cauză proprietarului.

 Strada Piteşti, nr. 110-112

Imobilul este construit în 2006 fără autorizaţie. Primăria i-a aplicat o amendă de 100.000 de lei şi i-a cerut dărâmarea construcţiei. Preşedintele ţiganilor a vândut de mai multe ori imobilul, dar la procesele pe care le-a avut pe rol cu Primăria Slatina s-a prezentat tot el ca reprezentant.

Strada Piteşti, nr. 191

În urmă cu un an, Florin Anghel, unul din fii lui Bercea, a modificat un fost imobil al Clubului Auto Român şi l-a transformat într-un palat ţigănesc. Nu a avut autorizaţie şi a urmat o nouă amendă de 80.000 de lei şi somaţie de demolare. Procesul se află în stadiu de recurs.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1