Autobuzul electric e silenţios, dar scump

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Muncipalitatea a găsit soluţia pentru a scăpa oraşul de poluare şi a-l introduce, din punctul de vedere al transporturilor, în lumea bună.

RATB pregăteşte achiziţionarea de autovehicule ecologice cu motoare electrice. Pe străzile pline de gropi ale Capitalei a fost deja testat cel mai nou tip de autobuz hibrid, cu o capacitate de 155 de călători.

Specialiştii Primăriei Capitalei analizează la ora actuală eficienţa ecologică a maşinii care a făcut anul trecut 1.300 de km pe linia 381, de la Piaţa Reşiţa la Piaţa Victoriei. Vehiculul ecologic este propulsat de un motor Diesel şi două electrice, ultimele alimentate cu ajutorul bateriilor.

Autobuzul Mercedes Citaro, pe motorină- 198.000 €

simeon stalpnicul png

Mai mult, autobuzul îşi poate recupera energia electrică folosită prin frânare. „Recuperarea parţială a energiei de frânare reprezintă o sursă importantă de economii, în condiţiile transportului urban de călători, datorită numărului şi frecvenţei ridicate a opririlor", ne-a spus purtătorul de cuvânt al RATB Mihai Vlădărău.

«Îşi încarcă bateriile când frânez»

Radu Constantin (40), şofer RATB: „Are un bord mult mai simplu faţă de autobuzele pe care le avem acum. Cu un singur buton închizi şi deschizi uşile. Confortul pentru pasageri este mai mare, iar podeaua mai ridicată. Îşi încarcă bateriile când frânăm. Consumă 44 litri de motorină la 100 km".

«Actualele maşini sunt mai confortabile»

Ion Milea (43), şofer RATB: „Prefer confortul cabinei din autobuzele de acum, simplităţii din maşina pe care am testat-o. Acolo spaţiul era mai mic, nu aveam aer condiţionat. Nu sunt obişnuit cu modul de deplasare. Se conduce greu, chiar dacă autobuzul pe care merg acum consumă mai mult, 47 litri de motorină la 100 km".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net