Austria şi Bulgaria, în topul destinaţiilor externe ale românilor pentru vacanţa de iarnă

Ultima actualizare:

    Alpii austrieci, o destinaţie de vis pentru iarnă - foto 6
Alpii austrieci, o destinaţie de vis pentru iarnă - foto 6

Printre cele mai căutate destinaţii externe ale românilor pentru petrecerea vacanţei de iarnă se numără staţiunile montane din Austria şi Bulgaria, iar în ţară, pe primele locuri, se situează Poiana Braşov, Predeal, Borşa şi Vatra Dornei, relatează NewsIn.

Potrivit unor date furnizate miercuri de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, în topul destinaţiilor externe se află ţări deja consacrate printre turiştii români, precum Austria, Bulgaria, Italia, Franţa, Elveţia, Slovacia şi Slovenia. Preţurile pentru astfel de sejururi variază între 200 – 800 de euro de persoană.

„Până în prezent, cel mai bine s-au vândut destinaţiile exotice şi pachetele turistice cu preţuri mici şi medii la pensiuni şi hoteluri montane din România, Austria şi Bulgaria”, a precizat Corina Martin, preşedinte ANAT.

În ceea ce priveşte destinaţiile interne, cele mai căutate staţiuni sunt cele de pe Valea Prahovei: Poiana Braşov, Predeal, Borşa, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc. Preţurile pentru un sejur care include masa festivă de revelion variază între 800 şi 2.500 de lei de persoană.”Pachetele turistice atât de Revelion, cât şi pentru tot sezonul de iarnă costă în medie cu 15% mai puţin faţă de cele de anul trecut pentru destinaţiile româneşti, iar pentru cele externe scăderile sunt de până la 20-25 %”, a declarat Corina Martin.

Aceasta a mai spus că în perioada sărbătorilor de iarnă se estimează o scădere de cel mult 10 % faţă de anul trecut a circulaţiei turiştilor.

simeon stalpnicul png

Click aici pentru a vedea imagini din Austria paradisul schiorilor

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net