Au vrut să deturneze şapte avioane cu pasageri

Ultima actualizare:

Trei cetăţeni britanici de origine musulmană au fost găsiţi vinovaţi de plănuirea unui atentat care s-ar fi putut solda cu moartea a mii de pasageri ai liniilor aeriene transatlantice, transmite corespondentul Agerpres, Sergiu Klein.

Abdullah Ahmad Ali, Tanvir Hussein şi Assad Sarvar intenţionau să folosească explozibili lichizi pentru a comite atentate sinucigaşe la bordul unor avioane de pasageri care urmau să decoleze de pe aeroportul britanic Heathrow cu destinaţia SUA şi Canada. Alte 4 persoane nu au fost găsite vinovate iar juriul nu a putut ajunge la o decizie în privinţa unui al optulea suspect.

Voiau să ucidă peste 1.400 de oameni

Potrivit postului de televiziune al-Arabiya, conspitatorii intenţionau să comită atentate simultane în 7 avioane de pasageri, fiecare cu peste 200 de persoane la bord, acţionând substanţele explozive din interiorul unor sticle cu băuturi răcoritoare.

Suspecţii au fost arestaţi înainte de a se îmbarca în avioane, în cursul uneia din cele mai vaste acţiuni antitero desfăşurate în Marea Britanie.

Inspiraţi de un alt atentat terorist de la Londra

Potrivit acuzării, planurile atentatului au fost concepute în Pakistan şi transmise şefului celulei teroriste Abdullah Ahmad Ali care, la întoarcerea în Marea Britanie a început să recruteze musulmani britanici în vederea punerii în aplicare a misiunii încredinţate.

Serviciile de securitate britanice au ţinut sub observaţie apartamentul lui Abdullah Ahmad Ali şi au instalat dispozitive de ascultare în interiorul său. Ali a declarat că a fost inspirat de atentatorii sinucigaşi care au comis un atentat în interiorul metroului din Londra la 7.07.2005, soldat cu moartea a 52 de persoane.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net