«Au ţinut-o pe mama legată de pat până a murit»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Legată de pat, cu tratament pentru epilepsie, deşi nu suferea de această boală, Valeria Titiliuc (68 de ani) a murit după şapte săptămâni de chin la Spitalul Universitar din Bucureşti. Familia pacientei îi acuză pe medicii de aici de incompetenţă şi de faptul că au luat şpagă fără ca măcar să-şi fi dat interesul să o salveze pe femeie de la moarte.

Vezi şi:

Uite ce trebuie să faci ca să te tratezi în străinătate

Spitalul care ucide

Pasiunea lor: jocul cu moartea!

Femeia care a «înviat» ar putea muri din cauza nepăsării - VIDEO

Îndurerată de pierderea celei mai dragi fiinţe, Adriana Titiliuc vrea să-i facă dreptate mamei ei. În ziua de 24 noiembrie 2010, când Valeria a fost adusă cu Salvarea la spital, suferind un atac vascular cerebral şi având bronhopneumonie, familia ei şi-a pus toate speranţele în priceperea şi profesionalismul medicilor.

„Din păcate, ne-am înşelat. Şapte săptămâni, cât a stat mama în spital, a fost batjocorită de medicii şi de asistentele de la Terapie intensivă, iar noi am fost, în permanenţă, umiliţi. În toată această perioadă, eu şi sora mea am stat de dimineaţa până seara la spital. Medicul curant al mamei, George Ilie, nu a vorbit niciodată cu familia despre starea ei. Nimeni nu ne spunea nimic, deşi am oferit sume de bani consistente. Am cheltuit, în cele şapte săptămâni, circa 600 de milioane de lei, dintre care 120 de milioane am dat numai pe medicamente", îşi începe povestea tânăra.

Primul şoc al Adrianei a fost când mama ei a fost introdusă în camera pentru RMN.

August 2010- Valeria, alături de fiica ei Adriana şi de nepoţică

simeon stalpnicul png

„Cadrele medicale au refuzat s-o însoţească pe mama, aşa că am intrat eu şi am ventilat-o la balon, pentru că nu putea respira singură. A doua zi, când am venit la spital, am găsit-o legată de pat, de mâini şi de picioare. Ni s-a spus că e epileptică şi că face convulsii, deşi niciodată mama n-a avut un asemenea diag­nostic. Medicii i-au dat tratament dublu pentru epilepsie (a dormit 24 de ore încontinuu), deşi, după câteva zile, în urma unei analize, au ajuns la concluzia că nu suferă de epilepsie. Convulsiile le făcea de la un antibiotic foarte puternic", completează Adriana.

Fiind legată de pat, femeia nu se putea mişca. Stătea doar pe spate, pentru că nimeni nu se îngrijea să o întoarcă. „Nu putea vorbi şi comunicam în scris. O dată mi-a scris: «De o oră aştept să mă întoarcă cineva»".

Iată ce le-a scris Valeria fiicelor, de pe patul de spital

Viaţa Valeriei s-a sfârşit pe 12 ianuarie, după ce medicii i-au pus, pe rând, mai multe diagnostice, unele infirmate apoi de rezultatele analizelor.

«Plăteam asistentele cu 250 de lei pe 12 ore»

Într-una din zile, Adriana a aflat că, pe timpul nopţii, pacienţii pot beneficia de „gărzi de corp", bineînţeles, contra cost.

„Garda de corp e, de fapt, o asistentă, care nu e în tură şi care e alocată unui singur pacient şi costă între 150 şi 250 de lei/12 ore, fără chitanţă.Lista era ţinută chiar de asistenta şefă Ortensia Nedelcu. Pe lângă taxa gărzii de corp, mai plăteam 10 - 20 de lei pentru infirmieră. Curios era că, de fiecare dată când mama avea plătită gardă de corp, se găseau şi medicamente în farmacia spitalului, în rest le-am cumpărat noi", a mai spus tânăra.

«Pacienta nu avea şanse de supravieţuire»Dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar

„În momentul în care pacienta Valeria Titiliuc a fost internată în Spitalul Universitar era fără şanse de supravieţuire, deoarece suferea de o boală vasculară în care se intervenise deja, în urmă cu aproximativ un an.Riscul de mortalitate în cazul dumneaei era aproape de 100%, iar medicii au informat familia pacientei despre acest lucru. Fiica pacientei decedate a depus o plângere penală împotriva medicilor care au îngrijit-o pe Valeria Titiliuc, iar, până la rezolvarea dosarului, nu putem să facem alte declaraţii".

Aceasta este lista cu medicamentele cumpărate de familie pentru Valeria Tititliuc şi pentru care au păstrat bonurile fiscale 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net