Au rămas îmbrăţişaţi mai mult de şase mii de ani

Citeste tot despre: 

Un grup de arheologi din Cadiz, Spania, au descoperit scheletele a două persoane, care au fost înmormântate într-o poziţie mai puţin obişnuită, în perioada neolitică.

Sub Câmpul de Hockey din localitatea San Fernando din Cadiz a fost descoperit un cimitir, care datează din neolitic. “În necropolă au fost găsite trupurile a două persoane îmbrăţişate. Descoperirea este extraordinară, din punct de vedere emoţional”, a declarat pentru ziarul ABC, Eduardo Vijande Vila, şeful echipei de arheologi care efectuează săpături în San Fernando.

Unul dintre trupuri a aparţinut unei persoane, care a murit la vârsta de 35 – 40 de ani, iar celălalt unui copil, care a decedat la aproximativ 12 ani mai târziu. Deocamdată oamenii de ştiinţă nu au putut stabili cu exactitate sexul.

"Cu siguranţă între cele două persoane a existat o legătură emoţională puternică şi din acest motiv au fost îngropate în această poziţie, neobişnuită pentru perioada în care au trăit. Probabil că au vrut să rămână unite şi după moarte"
, a mai spus Eduardo Vijande Vila, citat de Adevărul.es.


Loading...