Cele mai în vârstă supraviețuitoare ale coronavirusului dezvăluie secretele longevității

Ultima actualizare:

    Rose Leigh-Manuell,  în vârstă de 101 ani,  din West Sayville,  e mereu optimistă
Rose Leigh-Manuell, în vârstă de 101 ani, din West Sayville, e mereu optimistă

Trei supravieţuitoare centenare ale infectării cu COVID-19 dezvăluie secretele longevităţii lor. Au învins virusul ucigaş, deşi nimeni nu le mai dădea nici o şansă! Trei americance cu vârste de peste 100 de ani vindecate de COVID-19 dezvăluie cum au supravieţuit.

Au trăit în vremea celor două Războaie Mondiale, s-au confruntat cu alte pandemii şi au îndurat Marea criză economică din anii 1929-1933, fără să se dea bătute. Nici virusul ucigaş COVID-19 nu le-a putut înfrânge pe trei americance ale căror poveşti uimesc întreaga lume. Optimismul şi spiritul de luptătoare ale bătrânelor Rose Leigh-Manuell, Lilian Menendez şi Jennie Stejna au făcut ca ele să se vindece miraculos după ce s-au infectat cu noul coronavirus, care a luat 110.000 de vieţi în SUA. Rose Leigh-Manuell, de 101 ani, din West Sayville, New York, spune că a reuşit să învingă coronavirusul fiindcă Dumnezeu are mereu grijă de ea. S-a născut în timpul epidemiei de gripă spaniolă şi a trăit mult, fiindcă este optimistă, spune fiul său, Gary Leigh-Manuell, de 63 de ani. Rose, care are 3 copii, 17 nepoţi, 19 strănepoţi şi 8 stră-strănepoţi, se ghidează după vorba: ”Trece şi asta”. Nu pune nimic la inimă, când are necazuri. În luna aprilie, s-a luptat două săptămâni cu coronavirusul. Deşi a fost grav bolnavă, nu a ajuns la Terapie Intensivă. Rose şi-a pierdut soţul în urmă cu 50 de ani, dar nu s-a lăsat niciodată pradă disperării. Ea zice că secretul rezistenţei la boală e faptul că a fost întotdeauna ”o persoană foarte sociabilă”. A lucrat ca dispecer la pompieri şi apoi la o piaţă de peşte, până a ieşit la pensie la vârsta de 70 de ani. 

Lilian Menendez,  de 104 ani, din  South Huntington,  spune că are gene bune
Lilian Menendez, de 104 ani, din South Huntington, spune că are gene bune

Lilian Menendez, din South Huntington, New York, care a învins virusul COVID-19 la venerabila vârstă de 104 ani, spune că datorează longevitatea genelor sale bune. Mama ei nu a avut părul alb nici la 98 de ani. Ea a învăţat-o să fie mereu puternică. Pentru a-şi păstra sănătatea, Lilian a fost toată viaţa foarte atentă la dietă. A mâncat mai mult orez şi fasole, legume de tot felul, fructe, în timpul săptămânii, iar carne doar sâmbăta şi duminica. După ce a învins coronavirusul, în aprilie, se simte foarte bine: ”Sunt tare ca un taur”. 

Jennie Stejna, care locuieşte în Easton, Massachusetts, este de asemenea o supravieţuitoare uluitoare la vârsta de 103 ani. În luna mai, când s-a infectat cu virusul COVID-19, nepotul ei, Dave Stejna, era convins că va muri. Dar s-a vindecat după câteva săptămâni şi a sărbătorit cu o bere rece evenimentul. Nepotul spune că secretul longevităţii ei este că a fost mereu foarte activă, a muncit tot timpul în grădina ei de legume. A fost mereu calmă, nu s-a enervat niciodată, indiferent de situaţiile grele prin care a trecut. A avut mereu relaţii bune cu absolut toată lumea.

Jennie Stejna, de  103 ani, din Easton,  Massachusetts,  munceşte mult  în grădină
Jennie Stejna, de 103 ani, din Easton, Massachusetts, munceşte mult în grădină

Citește și

Căsătoriţi de 60 de ani, despărţiţi de coronavirus. Imagini tulburătoare cu cei doi bătrânei din Washington

Coronavirus în lume. Un bătrân de 100 de ani din China s-a vindecat de COVID-19! Ce tratamente a urmat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net