Au înghiţit 40 de pastile ca să arate că nu au efect

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Homeopatia e apă chioară! Asta susţin specialişti din lumea întreagă, dar şi membri unor organizaţii din România. Ca să demonstreze că au dreptate, oamenii au înghiţit sticle întregi de pilule homeopate.

Citeşte şi

Au cotizat 40 de ani la Sănătate şi acum plătesc din nou

Cardul de sănătate va fi valabil din 2012

Suntem codaşii Europei la sănătate

Zeci de voluntari au răspuns unei provocări inedite a grupului "Sceptici în România" şi a Asociaţiei Secular - Umaniste (ASUR), de a se supradoza cu preparate homeopate.

Au înghiţit mai bine de 40 de pastile naturiste pentru a atrage atenţia că preparatele nu au absolut niciun efect.

"E apă cu zahăr. Homeopatia nu funcţionează, în timp ce medicina modernă are rezultate dovedite, pe care cercetătorii le perfecţionează constant. Oamenii trebuie să ştie că dau banii degeaba pe preparatele homeopate", ne-a spus Andrei Bădilă, reprezentant "Sceptici în România".

El a atras atenţia că homeopatia nu este medicină naturistă, confuzie frecvent întâlnită, iar remediile homeopatice sunt foarte diferite de cele naturiste.

"Homeopatia presupune diluarea substanţelor până nu mai rămâne nimic din ele", a fost mesajul voluntarilor. Şi oficialii Uniunii Europene le-au pus gând rău medicamentelor naturiste şi au luat în calcul chiar interzicerea acestora în statele UE.

"Eu am făcut tratament cu astfel de preparate şi pot să spun că şi-au făcut efectul. Nu ar trebui interzise" Gabriela Gheorghe, 44 de aniClick desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5