Au dat năvală la înmatriculări

Ultima actualizare:

    Oamenii aşteaptă ore întregi la cozi la Registrul Auto Român Bistriţa  pentru a-şi face verificarea  autovehiculelor
Oamenii aşteaptă ore întregi la cozi la Registrul Auto Român Bistriţa pentru a-şi face verificarea autovehiculelor

Haos în mai multe reprezentanţe RAR din ţară. Angajaţii muncesc în schimburi, sau au program prelungit, din pricina cozilor interminabile de maşini aduse pentru omologare.

Şoferii dau zor să-şi înscrie maşinile aduse din afară până la sfârşitul anului, de teama taxelor mai mari ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie.

Proprietarii de maşini ar putea plăti în 2011 o taxă de poluare cuprinsă între 32.000 de euro pentru înmatricularea unei maşini non-Euro cu motor de 3.200 de centimetri cubi, veche de 20 de ani, şi 91 de euro, pentru un autoturism nou Euro 5, cu motor de 1,1 litri, scutit în prezent de la taxare.

"Cele mai multe cozi s-au format în zona Moldovei, Arad, Mureş şi Bistriţa, unde angajaţii RAR lucrează în schimburi, până la miezul nopţii", ne-a confirmat Lorena Buhnici, purtătorul de cuvânt RAR.

150 de maşini, verificate zilnic

Nebunia din ultimele zile de la RAR s-a mai înregistrat în 2008 când s-a majorat taxa de primă înmatriculare.

ARAD
ARAD

"Programările se fac la o săptămână iar noi încercăm ca în aceeași zi șoferii să primească actele. Timpii de așteptare au crescut, însă şoferii au intrat în panică", a declarat Ioan Ulici, șef serviciu RAR Arad. Aproximativ 150 de autoturisme sunt programate zilnic la Registrul Auto Român din Arad pentru verificarea tehnică în vederea înmatriculării.

«De frica taxelor am dat fuga s-o înmatriculez»

De teama taxelor auto care se vor mări drastic din ianuarie 2011, vasluienii au luat cu asalt Registrul Auto Român . Media zilnică de 10-15 maşini verificate la RAR s-a triplat, iar aglomeraţia maximă va fi în decembrie.

VASLUI
VASLUI

„Când am auzit cât vor costa taxele de înmatriculare de la anul, am dat fuga s-o înmatriculez. Azi (ieri - n.r.) am fost programat la RAR ", a spus Mihai Enache, un vasluian care s-a programat pentru inspecţie.

«O să mă apuce noaptea la coadă»

Reprezentanţa RAR din Târgu-Mureş nu mai face faţă solicitărilor. „Până acum noi făceam cam 35-38 de maşini pe zi. De la începutul lunii am trecut la aproximativ 100 de programări zilnic", spune Mihai Palfi, şef reprezentanţă RAR Târgu-Mureş.

MUREŞ
MUREŞ

Aşa se face că cei care vor să primească avizul de la RAR trebuie să renunţe la orice activitate şi să aştepte o zi întreagă în parcare. „Am luat maşina asta acum două săptămâni şi vreau s-o înmatriculez ca să nu rămân cu ea la anul. Că vedeţi că vor să mărească taxa. Stau aici de azi-dimineaţă (ieri dimineaţă - n.r.) şi cred că o să mă apuce noaptea", spune ieri la prânz Kiss Andrei, venit la RAR Târgu-Mureş din oraşul Luduş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net