Aterizare uimitoare a unui avion rusesc în taiga - VIDEO

Ultima actualizare:

Decolat din Iakutia (Siberia orientală), avionul Tupolev 154 cu destinaţia Moscova se afla marţi la altitudinea de croazieră, în momentul în care sistemele sale electrice au devenit inoperabile, deasupra republicii Komi, la 1.500 de kilometri nord-est de Moscova, în apropiere de Cercul Polar, relatează Mediafax.

După ce a coborât la 3.000 de metri altitudine, pilotul a reperat pista dezafectată a unui aeroport militar, lungă de 1.200 de metri, în condiţiile în care el avea nevoie de o suprafaţă de aterizare dublă pentru acest tip de aparat de zbor.

"După pana înregistrată la echipamentele electrice, pilotul nu avea altă opţiune decât să aterizeze. Aterizarea a fost efectuată manual, fără contact radio", a precizat Parchetul general rus.

Deoarece flapsurile de aterizare nu au putut fi folosite, echipajul a fost nevoit să efectueze o aterizare la mare viteză. De aceea, avionul a ieşit de pe pistă şi a pătruns 200 de metri în taiga, retezând mai mulţi copaci cu aripile înainte de a se opri complet.

Evacuaţi cu ajutorul toboganelor de urgenţă, cei 72 de pasageri, printre care şi trei copii, şi cei nouă membri ai echipajului au fost preluaţi de elicoptere, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune.

Avionul Tupolev era exploatat de Arosa Morny Air Entreprise, societate aparţinând producătorului de diamante rus Arosa.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, toţi pasagerii au ajuns la Moscova miercuri, la bordul altui avion, cu excepţia unui cuplu care a preferat să efectueze călătoria cu trenul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net