Atenţie, trec beţivi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În localitatea Pecica, aflată în apropiere de graniţa cu Ungaria, au răsărit în ultimii ani zeci de baruri. Primarul Petru Antal a găsit o metodă inedită de a-i avertiza pe şoferii care se îndreaptă spre vama Nădlac că locuitorii afumaţi ai comunei le pot apărea brusc în cale: indicatoare rutiere cu mesajul „Cetăţeni turmentaţi".

Pe marginea drumului naţional 7, care duce spre vama Nădlac, în localitatea Pecica, s-au deschis în ultimii ani zeci de baruri şi restaurante.

Pe lângă persoanele care tranzitează zilnic oraşul şi locuitorii din Pecica sunt amatori de şpriţuri. Mulţi dintre cei care s-au înecat în aburii alcoolului au sfârşit loviţi de maşini sau au fost ţintuiţi la pat cu mâini şi picioare rupte.

Primarul Petru Antal a găsit o soluţie, în afara legii, dar care-i avertizează pe şoferi că le-ar putea sări în faţă un beţivan.

„Poate că oamenii nu sunt de acord cu gestul meu, dar toată afacerea nu a costat decât 1.000 de lei.Dacă în cinci ani reuşesc să salvez cu indicatoarele viaţa unui singur om, atunci pot spune că tot efortul a meritat", a spus edilul, care nu consideră că a încălcat codul rutier.

Reacţia localnicilor la decizia primarului a fost destul de agresivă pentru că în opinia lor toţi cei care care trec prin Pecica vor crede că sunt nişte alcoolici.

„Ne-am făcut de râs în toată România. Eu nu înţeleg ce a vrut să spună primarul cu cetăţeni turmentaţi. Culoarea indicatorului este frumoasă, e bine înfipt în pământ, doar că eu merg pe două picioare acasă, nu în patru labe", a spus Tiberiu Tamaş, care se afla la unul dintre barurile lângă care Primăria Pecica a montat un indicator „Atenţie, Cetăţeni Turmentaţi!".

Citeşte şi:Transportul public, o adevărată aventură! Şofer de autobuz, prins beat la volanConstanţa: Octogenar spulberat pe trecerea de pietoni de un şofer beatBeat la volan, a pierdut controlul şi s-a dat cu maşina peste capAvalanşă de beţivi la Urgenţe

Ca să mai domolească din dorinţa localnicilor de a consuma băuturi distilate, primarul Petru Antal a tăiat toţi prunii din Pecica.

Ionel Mihuţa, 53 de ani: „Eu muncesc toată ziua în pădure la tăiat de lemne şi cheltuiesc banii cum vreau eu, nu-mi spune primarul dacă banii trebuie să-i economisesc sau să-i dau pe alcool".

Florin Dota, 47 de ani: „Primarul ar fi trebuit să ceară şi opinia localnicilor. Acum trebuie să ne obişnuim că toţi străinii o să ne vadă ca pe nişte alcoolici şi nu e corect, aşa că noi bem cu măsură".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net