Atentate sângeroase la Bagdad, cu zeci de victime

Ultima actualizare:

    Aşa arată zona hotelului Hamra după explozie. (Foto: EPA)
Aşa arată zona hotelului Hamra după explozie. (Foto: EPA)

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost rănite în cele trei atentate cu autovehicule capcană comise luni, în centrul Bagdadului, capitala Irakului, informează BBC.

Acţiunile teroriste, produse în jurul orei locale 15,40, au vizat un bulevard cu hoteluri şi restaurante situat pe malul fluviului Tigru, în Bagdad.

Prima deflagraţie s-a produs lângă hotelul Sheraton-Palestina, situat în piaţa centrală Fardus, cea a doua a avut loc la intrarea în hotelul Babel, din cartierul Yadria, iar a treia în vecinătatea hotelului Hamra, din districtul Al Karrada. Toate hotelurile au fost avariate.

Zona a fost încercuită de forţe de poliţie, accesul ziariştilor fiind oprit.

Zona hotelului Hamra din Bagdad, după explozie. (Foto: EPA)

image

Acţiunile teroriste, al căror bilanţ ar urma să sporească, potrivit unor surse oficiale locale, au fost atribuite de un responsabil guvernamental filialei irakiene a organizaţiei Al-Qaida, fiind similare altor operaţiuni sângeroase revendicate de gruparea islamistă.

Aceste atentate au loc cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative, iar diverşi analişti politici şi militari au exprimat temeri privind intensificarea operaţiunilor teoriste, în jurul scrutinului prevăzut să se desfăşoare la 7 martie, în Irak.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net