Atentate la Bagdad: 29 de morţi şi peste 100 de răniţi

Ultima actualizare:

Exploziile au avut loc în cartierele Aden şi Mansour din capitală la ora 10.10 (10.10, ora României). Majoritatea victimelor au apărut în urma atacului din primul cartier. În zona unde au avut loc exploziile domnea haosul, bilanţul provizoriu urmând să crească.

Un jurnalist AFP aflat în cartierul Mansour a declarat că a văzut mai multe cadavre pe stradă şi numeroase maşini carbonizate după explozie, produsă în faţa unui birou al companiei de telefonie mobilă Asiacell. Casele din împrejurimi au fost de asemenea avariate.

În plus, trei tiruri de obuze de mortieră au vizat Zona Verde, cartier ultrasecurizat care adăposteşte în special ambasade şi clădiri guvernamentale, potrivit sursei din Ministerul de Interne, care nu a menţionat victime sau pagube materiale.

Dublul atac cu maşină-capcană survine la două săptămâni după moartea a 12 persoane, la 5 septembrie, la Bagdad, când mai mulţi kamikaze au atacat un complex militar cu un microbuz umplut cu explozibili. Acesta a fost atentatul cel mai sângeros din Irak de la încheierea misiunii de luptă a armatei americane, la 31 august.

Duminică, un tată şi fiul său au murit în explozia unei bombe magnetice plasate sub maşina lor la Ghazaliyah, în vestul Bagdadului, a adăugat oficialul din Ministerul de Interne.

Bilanţul de duminică este cel mai sângeros înregistrat la Bagdad după data de 17 august. În acea zi, un atac revendicat de ramura irakiană a reţelei al-Qaida şi care viza un centru de recrutare al armatei irakiene se soldase cu peste 59 de morţi şi 125 de răniţi, fiind vorba despre cel mai mare număr de morţi pentru un singur atentat în anul 2010.

Chiar dacă violenţele s-au redus în ansamblu semnificativ în raport cu vârfurile înregistrate în 2006 şi 2007, în Irak continuă să aibă loc zilnic atentate.

O intensificare a atacurilor a fost înregistrată în iulie şi august, luni care, potrivit datelor oficialilor irakieni, au fost cele mai sângeroase pentru populaţia irakiană după 2008.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net