Aşa te vindeci cu plante din Biblie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Serialul Click! dedicat efectelor terapeutice ale plantelor care apar în Biblie continuă astăzi cu analiza tămâiei, măceşului şi alunului. Considerată un element simbolic de slăvire a lui Dumnezeu, tămâia are efecte benefice şi în tratarea afecţiunilor aparatului respirator şi în dermatologie. Măceşul şi alunul, alte plante întâlnite în Biblie, sunt foarte bune în tratarea afecţiunilor hepatice.

Citeşte şi:

Viţa-de-vie, cea mai sănătoasă plantă biblică

Arţarul şi stejarul îţi protejează inima şi mintea

Iată cum te vindeci cu plante din Biblie

„Tămâia şi măceşul sunt două plante foarte importante atât în scrierile sfinte, cât şi în tratarea diferitelor afecţiuni. Prima poate ajuta la trecerea peste stările de stres, iar cea de-a doua şi în acţiunile hepatice", ne-a spus doctorul Ovidiu Bojor, autorul cărţii „Plante şi miresme biblice".

Tămâia regenerează pielea

Alături de smirnă, tămâia apare în ritualurile religioase încă din timpul faraonilor din Egiptul Antic.

„În relaţia omului cu Dumnezeu, tămâia este dar, ofrandă şi simbol al faptei bune. Magii care vin să se închine la Betleem Pruncului Iisus, i-au adus trei daruri: aur, tămâie şi smirnă.Este o plantă care apare foarte des în Biblie şi este una dintre cele mai importante pentru religie", ne-a spus Ovidiu Bojor.

Nici valorile terapeutice ale acestei plante nu sunt de neglijat. Are aplicaţii în afecţiuni dermatologice, în afecţiunile aparatului respirator, în special în astm, bronşite şi laringite.

„Tămâia este un tonic uterin şi are efect calmant în timpul travaliului. De altfel ea are o influenţă benefică în stările de anxietate şi de stres. Extern, uleiul de tămâie vindecă iritaţiile epidermei şi regenerează pielea îmbătrânită", ne-a mai spus academicianul.

Măceşul ajută rinichii

Măceşul nu apare în Biblie sub numele pe care îl ştim astăzi, ci sub denumirea de Batos din ebraică. „Astfel se poate presupune că el apare de fapt sub traducerea de mărăcine. El apare în fabula alegerii unui rege al copacilor, după ce măslinul, smochinul şi viţa de vie declină rând pe rând oferta", ne-a spus Ovidiu Bojor.

simeon stalpnicul png

Ca acţiune terapeutică, preparatele pe bază de măceşe sunt indicate în stările iritative ale intestinului, în colite şi afecţiunile hepatice.

„După unele cercetări, achenele curăţate de perişori folosite în cure de lungă durată ar ajuta le eliminarea calculilor mici renali. Potrivit unor cercetări ştiinţifice recente, acizii graşi şi alte componente din măceşe pot să inducă stagnarea tumorilor cancerigene", ne-a spus doctorul Ovidiu Bojor.

Măceşele pot fi adiministrate sub formă infuzie sau decoct, care se fac din 2 linguri de pulpă mărunţită la o jumătate de litru de apă, iar lichidul se consumă pe parcursul unei zile.

„Siropul de măceşe se prepară din 250 g pulpă de măceşe peste care se pun 1,5 litri de apă clocotind. Se lasă la macerat 12 ore, după care se filtrează prin presare şi se adaugă 700 g de miere sau 600 de g de zahăr şi 0,5 g de benzonat de sodiu. Se fierbe până capătă consistenţa siropului", ne-a mai spus academicianul.

Alunele tratează varicele

Alunul apare în Sfânta Scriptură printre roadele preţioase ale pământului. În medicina tradiţională frunzele sunt utilizate ca vasoconstrictoare, în tratarea varicelor şi pentru mărirea rezistenţei capilare.

simeon stalpnicul png

„Alunele mai sunt bune şi ca energizant la bolnavii de tuberculoză şi diabet. Mugurii, sub formă de infuzie, sunt foarte buni în tratarea hepatitei şi a afecţiunilor pulmonare", ne-a spus doctorul Ovidiu Bojor. Alunele mai sunt recomandate şi tinerilor aflaţi în creştere, dar şi persoanelor de vârsta a treia, datorită valorii nutritive foarte mare.

Şi alte plante care apar în Biblie fac minuni la sănătate

Castanul Fructele coapte sau sub formă de piure se recomandă în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi renale. Extractele apoase din fruzele de castan şi tinctura au acţiune asupra centrilor respiratori.

simeon stalpnicul png

Nucul se foloseşte ca antidiareic, antialergic, împotriva colesterolului, dar şi în tratarea psoriazisului. Miezul de nucă măcinat, în amestec în părţi egale cu mierea este un energizant foarte bun.

simeon stalpnicul png

Arţarul este foarte apreciat pentru acţiunea sa antifebrilă, mai ales în cazul febrelor prelungite. Mugurii de arţari au un efect benefic direct asupra vaselor arteriale şi a sistemului nervos.

Stejarul. Coaja de stejar reglează sistemul circulator şi normalizează tensiunea. S-a constatat că în localităţile lângă care există păduri de stejari bolile cardiovasculare sunt aproape inexistente.

Salcia este folosită în tratarea durerilor de cap şi de dinţi, în reumatism, în artitre şi chiar în gripe. Se poate administra sub formă de coajă uscată, câte 3 grame de trei ori pe zi, dar şi sub formă de decoct.

Viţa-de-vie are acţiune protectoare asupra vaselor capilare, care se manifestă în primul rând asupra sistemului circulator. Strugurii acţionează favorabil asupra aparatului digestiv, dar ajută şi la scăderea colesterolului.

simeon stalpnicul png

Carte despre 90 de plante

Academicianul Ovidiu Bojor a analizat în cartea „Plante şi Miresme Biblice. Hrană pentru trup şi suflet" 90 de plante care apar specificate în Scrierea Sfântă şi care au efecte benefice asupra sănătăţii.

„Am vrut să demonstrez că ştiinţa şi credinţa nu se contrazic, ci sunt faţa aceleaşi monede", ne-a explicat specialistul. Cartea a apărut la Editura Fiat Lux, iar pentru comenzi puteţi suna la 0723.327.124 sau 031.401.33.19.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net