Aşa se pot recupera debitele de la proprietari!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Specialistul Click!, Mihai Mereuţă, ne explică modul în care asociaţiile de propietari pot recupa datoriile de la restanţieri.

Principalele condiţii ale admisibilităţii acestei acţiuni sunt următoarele:

-Să existe o sumă cât de mică datorată de debitor(i) proprietar(i), chiriaş(i) cu contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară, uzufructuar(i), beneficiar(i) de drept de habitaţie asociaţiei şi neplătită de acesta.

Dacă se solicită (şi) cotă-parte cheltuieli întreţinere, trebuie ca de la scadenţa celei mai vechi datorii să fi trecut minim 3 luni

Dacă se solicită (şi) alte debite decât cotă-parte cheltuieli întreţinere, adică:

-contribuţii la fondul de reparaţii, rulment, alte fonduri penalităţi de întârziere (penalităţi de asociaţie) în plata cotei-părţi cheltuieli întreţinere, fond reparaţii etc.

-trebuie ca acţiunea să se bazeze şi pe hotarârile adunării generale sau/şi ale comitetului executiv care au stabilit constituirea fondurilor/plata de penalităţi de asociaţie, cu cuantumul acestora, eşalonări de plată etc.

Dacă se solicită penalităţi de asociaţie sau/şi daune-interese compensatorii ale prejudiciului asociaţiei constând din penalităţile calculate şi solicitate de furnizori/ prestatori de utilităţi ai asociaţiei (penalităţi de furnizor), prejudiciu deja produs sau viitor şi cert, trebuie să existe un tabel de calcul al acestora.

«Mai trag de timp»

Florian Gheorghe spune că nu şi-a reînoit încă poliţa RCA. "Mai este valabilă şi trag de timp pentru că îmi e teamă de scumpirile astea. Şi impozitul o să-l plătesc tot aşa, cât mai târziu. Probabil în martie", ne-a spus bărbatul.

«Plătesc în martie»

Marius Bogdan (30 de ani) şi-a plătit impozitul la maşină şi spune că a dat 80 de lei. "Nu a fost cu mult mai scump. La RCA mă aştept să plătesc mai mult, dar îl voi încheia prin martie", ne-a spus bucureşteanul.

«Ştiu că s-au scumpit»

Pentru Stoica Constantin RCA-ul şi impozitul la maşină mai pot aştepta. "Nu le-am făcut că am auzit că s-au scumpit şi mai trag de timp. Oricum RCA-ul mai e valabil până la jumătatea anului", ne-a spus bărbatul de 54 de ani.

«Nu m-am gândit la impozite»

Ion Spânu (59 de ani) spune că încă nu se gândeşte la RCA şi impozite. "Am auzit că s-au scumpit, dar acum de sărbători, am preferat să mă gândesc la lucruri mai plăcute. Mai am timp până în martie să plătesc", ne-a spus bucureşteanul.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net