Aşa s-a scumpit motorina!Luni - 5,07 lei. Marţi - 5,14 lei. Miercuri - 5,20 lei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu trece o zi fără scumpiri la pompă. Preţul carburanţilor a atins cote record şi continuă să crească într-un ritm alert. Companiile petroliere se justifică, invocând creşterea accizelor şi scumpirea preţului petrolului.

"Nici nu am cuvinte. Am la mine bonurile de la Petrom pe ultimele trei zile: luni, motorina a fost 5.07 lei, marţi a urcat la 5.14 lei şi miercuri a ajuns la peste 5.20 lei/litru. Sunt curios unde vom ajunge cu scumpirile astea", spune Aurel Ciocîrlan, un taximetrist în vârstă de 53 ani.

Într-adevăr, OMV Petrom a anunţat marţi majorarea preţurilor carburanţilor, cu până la opt bani pe litru. Scumpirile vin ca urmare a creşterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilităţilor pentru utilizarea biocarburanţilor.

Până acum, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă. Astfel, informează oficialii Petrom, modificarea a determinat o creştere cu opt bani pe litru a preţului benzinei, iar motorina s-a scumpit cu şase bani pe litru.

simeon stalpnicul png

Asta după ce vineri compania mai pusese 7 bani la preţul motorinei.Incredibil, dar în urma scumpirilor repetate la pompă, motorina a ajuns astăzi semnificativ mai scumpă decât benzina.

"Explicaţia este simplă: s-a scumpit ce se vinde cel mai bine. Maşinile pe benzină aparţin de regulă persoanelor fizice. În schimb, motorina este de bază pentru societăţile comerciale şi chiar pentru transportul în comun, care, vor nu vor, trebuie să alimenteze", spune Ion Tache, preşedintele Benzinarilor Particulari.

Constantin Niţu (55 ani): "Să mă vait, nici nu are rost. Sunt instructor auto şi nu am încotro, ca să muncesc, trebuie să alimentez. La 2-3 zile bag cam 20 de litri. Faceţi o socoteală şi vedeţi unde ajung eu lunar cu banii de carburant".

Lucian Ştefan (26 ani): "Mi-e groază să mă gândesc cât scot din buzunar, lunar, pentru benzină. Bag cam de 250 de lei pe săptămână, asta înseamnă 1.000 de lei/lună. Acum câteva luni cheltuiam maxim 150 de lei, săptămânal".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net