Aşa îngrijeşti plantele în sezonul rece

Ultima actualizare:

A Mucegaiul apare atunci când aerul este rece şi umed. Acest lucru este cauzat de foarte multe ori de lipsa aerisirii şi de udarea excesivă.

Aceasta se manifestă prin apariţia unor pete galbene, albicioase, după care acestea devin brune. Frunzele afectate se înmoaie şi putrezesc.

Pentru a preveni mucegaiul se aeriseşte mai des încăperea în care se ţin plantele şi se evită pulverizările şi udările în exces.

Spală frunzele

Taie o bucată de tifon, umezeşte-o şi curăţă fiecare frunză afectată în parte. Ai grijă ca tifonul să fie doar uşor umezit şi după ce cureţi o parte de mucegai, ia o fâşie nouă de material, astfel încât să nu întinzi mucegaiul şi peste frunzele neafectate.

După ce cureţi mucegaiul cu tifonul ud, şterge fiecare frunză cu un prosop uscat de hârtie pentru a evita atmosfera umedă.

Imediat după aceea, deschide geamul şi lasă camera în care se află floarea să se aerisească foarte bine.

Părţile afectate, înmuiate şi mâncate se îndepărtează, iar pământul mucegăit se schimbă.

Aplică fungicide

În cazul în care nu reuşeşti să îndepărtezi mucegaiul prin metoda simplă care implică curăţarea propriu-zisă şi aerisirea spaţiului, este cazul să optezi pentru un produs fungicid.

Mergi la o fito-farmacie şi cere un produs special creat pentru îndepărtarea mucegaiului. Foloseşte-l conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Atenţie! Separă florile afectate de mucegai de cele sănătoase, deoarece este o ciupercă şi se transmite destul de repede, chiar şi prin intermediul curenţilor mai puternici de aer.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net