Aşa ajunge pomul de Crăciun rumeguş

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A fost „regele” Sărbătorilor de iarnă, iar acum i s-a găsit altă întrebuinţare. Pomul de Crăciun, pentru care toţi românii au făcut eforturi financiare ca să-l aibă,ajunge combustibil pentru încălzit casele.

Doar în sectorul 6, firma de salubrizare a strâns aproximativ 2.000 de brazi din pubele. Ca să nu-i ducă la groapa de gunoi, angajaţii de la Urban au decis să-i recicleze. Îi bagă într-o maşinărie, care-i toacă într-o clipită. Astfel, dintr-un falnic brad rămâne doar o mână de rumeguş.

Din casele bucureştenilor,brazii ajung în stradă. De aici sunt preluaţi de firmele de salubritate. Pomii sunt adunaţi grămadă şi pregătiţi pentru tocat

simeon stalpnicul png

„Într-o zi de lucru, toc în jur de 200 de pomi. Nu-i greu deloc. Îmi ia doar câteva secunde ca să fac un brăduţ «să dispară», ne-a mărturisit Costel Manea, în timp ce băga în maşinărie pomii care ne-au „adăpostit" cadourile primite de la Moşul.

Rumeguşul obţinut este vândut firmelor de profil care fabrică din el aşa-numiţii „biscuiţi din rumeguş". Aceştia sunt folosiţi drept combustibil pentru centralele termice şi sobe, dar şi pentru producerea energiei electrice. Tratat, rumeguşul se transformă în plăci de PAL, din care se face mobila.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net