Arnold Schwarzenegger se opune eliberării a 46.000 de deţinuţi

Ultima actualizare:

Autorităţile californiene au depus recurs la Curtea supremă a SUA, cerându-i să blocheze eliberarea a 46.000 de deţinuţi în acest stat federal, decisă de tribunalul federal local în primă instanţă, estimând că aplicarea acestei decizii 'va pune populaţia în pericol', informează AFP.

Autorii sesizării - guvernatorul Arnold Schwarzenegger şi alţi responsabili locali - şi-au exprimat intenţia de a depune o cerere potrivit tuturor uzanţelor în termen de 30 de zile pentru a cere anularea deciziei de graţiere de către cea mai înaltă instanţă a ţării, dar cere acesteia ca deocamdată să-i suspende aplicarea, prevăzută să înceapă în 18 septembrie.

Autorităţile californiene estimează, de asemenea, că această decizie va avea drept consecinţă 'deturnarea atenţiei parlamentarilor şi a executivului din California de la elaborarea unei reforme penitenciare iniţiate de stat în momentul în care acesta are cea mai mare nevoie de ea'.

Iniţial, doi deţinuţi au făcut recurs în faţa unui tribunal, afirmând că suprapopularea carcerală îi împiedică să acceadă - aşa cum le garantează Constituţia - la îngrijiri medicale şi psihiatrice. Tribunalul federal - printr-o instanţă formată din trei judecători - le-a dat dreptate în 9 august. Apoi alţi deţinuţi le-au urmat exemplul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net