Armata britanică s-ar putea retrage din Afganistan

Citeste tot despre: 

Armata britanică s-ar putea retrage din anumite regiuni din Afganistan controlate de talibani în favoarea americanilor, informează cotidianul britanic The Times în ediţia de sâmbătă, potrivit AFP.

Citând surse militare anonime, cotidianul londonez afirmă că suplimentarea numărului de militari americani în Afganistan în cadrul noi strategii contrainsurecţionale ar putea determina trupele britanice să se retragă din valea Helmand, pentru a se concentra în zonele mai populate din jurul localităţii Lashkar Gah.

Armata britanică s-a putea retrage şi din Musa Qala şi din Kajaki, unde se află o importantă centrală hidroelectrică. Aceste două sectoare vor trece sub controlul americanilor, care vor deplasa 1.100 de militari pentru a patrula centrul provinciei Helmand, pe care britanicii îl controlează începând cu 2006.

Totodată, cotidianul precizează că armata britanică va fi mai reticentă să părăsească sectorul Sangin, unde a cunoscut cele mai multe pierderi.

Aceste noi planuri militare trebuie să fie aprobate de Londra în următoarele şase săptămâni, adaugă The Times. Potrivit AFP, în prezent, în provincia Helmand sunt desfăşuraţi peste 10.000 de militari britanici.

Loading...