Arestare în cazul exploziei de la Chișinău

Ultima actualizare:

"Persoana suspectată că provocat explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost reţinută şi se află în arestul poliţiei", a spus ieri ministrul de interne, Victor Catan.

Anterior, Procurorul General al R. Moldova, Valeriu Zubco, a anunţat că a fost identificată persoana care a provocat deflagraţia cu o grenadă RG-42 în timpul concertului dedicat Hramului Chişinăului.

Potrivit lui Zubco, comisia de anchetă creată pentru investigarea acestui caz a identificat suspectul în baza declaraţiilor martorilor.

Aceştia au vorbit despre o persoană care se afla în locul în care s-a produs deflagraţia, au dat detalii privind discuţiile purtate de către aceasta şi au descris-o. Tânărul a fost identificat şi acum este căutat. Zubco nu a dat numele persoanei suspectate, pentru a nu prejudicia ancheta.

Catan a declarat tot miercuri că persoana vinovată ar avea 23 de ani, înălţimea 1,70 metri, părul de culoare neagră. Potrivit martorilor, acesta purta o geacă de culoare verde închis şi blugi de culoare neagră.

Procurorul General vede o legătură între explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele două apeluri telefonice cu ameninţări primite de anticamera premierului Vlad Filat. Concluzia lui este că s-a urmărit intimidarea populaţiei.

Cel puţin 41 de persoane, majoritatea tineri, au fost rănite miercuri seară, la Chişinău, după ce o explozie de origine suspectă, posibil a unei grenade, s-a produs în timpul concertului lui Ştefan Bănică jr. susţinut în aer liber în centrul capitalei, cu ocazia Zilei Oraşului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net