Are peşti de 3 miliarde în iazul din curte

Ultima actualizare:

Mihai Rogoveanu, din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, a cumpărat primul crap Koy de jumătate de metru, din Japonia. A plătit pentru el 3.000 de lei.

„Pentru a ajunge la 50 sau 70 de centimetri, unui crap Koy îi trebuie aproape 15 ani", spune Rogoveanu.

În scurt timp, a mai cumpărat şi alţi peşti din Ungaria, pentru care a plătit 70 de lei pe bucată. S-au înmulţit în cele două iazuri pe care le-a amenajat în micuţa curte pe care o are.

Acum posedă peste 100 de exemplare numai în bazinul unde stau peştii de talie mai mare. Cei mici se aleg singuri şi trec în balta mică pentru a nu fi înghiţiţi de cei mari.

„Sunt tare frumoşi, coloraţi şi rezistenţi la clima de aici. Iarna, când apa îngheaţă, se lasă pe fundul iazului şi hibernează. Nu mănâncă nimic în sezonul rece", explică Rogoveanu.

Dacă sunt mutaţi în acvariu, la căldură, pot creşte până la 10 centimetri pe sezon. Singura grijă pe care o are este să îi apere de pisicile aciuate prin zonă.

Papagalii, altă pasiune

Mihai Rogoveanu a avut, la vârsta de 14 ani, prima pereche de peruşi. Acum, el are peruşi standard, peruşi ondulaţi, zebre australiene, canari, papagali Rosella Minunate, nimfe, micul Alexander, Guld Amandin, Agapornis, pe care le creşte în curte într-o încăpere special amenajată.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net