Are numai 10 ani şi a divorţat după ce soţul a maltratat-o

Ultima actualizare:

Yemenul, ţinutul reginei din Saba, o femeie frumoasă şi puternică, care a pus odinioară pe jar inima regelui Solomon, aduce acum în atenţia întregii lumi cazul unei fetiţe de zece ani, forţată să se căsătorească cu un om în vârstă, relatează adevarul.ro.

Ziarele „New York Times", „Los Angeles Times" şi revista „Times" au scris în anul 2008 despre acest fapt cutremurător, fără precedent în Yemen: după ce a hotărât să pună punct infernului şi abuzului conjugal, Nojoud Ali a devenit cea mai tânără femeie divorţată din lume. Micuţa yemenită a subminat prin curaj, verticalitate şi tărie arhaismul, mentalităţile înguste şi habotnicia tradiţiilor din ţara ei, în care celor mai multe fete le este impusă căsătoria înainte de a împlini 18 ani.

Vândută de tată

Mărturia tulburătoare a copilei de numai 10 ani a fost relatată de jurnalista Delphine Minoui, specializată în problemele Orientului Mijlociu. Cartea, tradusă acum la Editura Pandora M în colecţia Reality Shock (unde a apărut şi povestea amantei lui Saddam Hussein), relatează povestea copilei obligate să renunţe la copilărie şi la jucării pentru o căsnicie impusă de părinţi.

Tatăl ei care nu mai avea bani să o ţină acasă a scăpat de „povara" cu ochii mari şi candizi, dând-o în căsătorie unui bărbat cu 20 de ani mai în vârstă decât fetiţa care încă desena, înconjurată de păpuşi.

Soţul nerăbdător nu a mai aşteptat, aşa cum promisese, ca fata să devină majoră, ci a decis să-şi intre în „drepturi" imediat. Viaţa fetiţei a devenit un infern: era zilnic bătută şi siluită. Din cauza prejudecăţilor, nici familia soţului, nici familia ei n-au sprijinit-o pe Nojoud.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net