Antrenorul echipei de fotbal a Franţei caută căpitan

Ultima actualizare:

    Laurent Blanc va încerca să reabiliteze imaginea şifonată a naţionalei franceze EPA
Laurent Blanc va încerca să reabiliteze imaginea şifonată a naţionalei franceze EPA

Laurent Blanc nu s-a decis încă asupra celui care va fi căpitan al echipei de fotbal a Franţei. După ce l-a testat pe Philippe Mexes, în meciul cu Norvegiei, el îi va încerca pe Alou Diarra şi Florent Malouda. Printre candidaţii de ultimă oră se numără Bacary Sagna.

Una dintre problemele pe care le are de rezovat noul antrenor al "cocoşilor" este să desemeneze un căpitan. Sarcină dificilă după cele întâmplate la CM din Africa de Sud. Din acest motiv, Blanc nu dă semne că s-ar grăbi să aleagă. "Dacă va fi cineva care să impresioneze rapid prin carisma şi personalitatea sa, atunci acela va fi noul căpitan", declara selecţionerul francez, marţi, la Clairefontaine.

El l-a ales pe Philippe Mexes în această postură, în meciul de pregătire cu Norvegia, pierdut cu 1-2. Pe lista celor care vor fi încercaţi în continuare se află Alou Diarra şi Florent Malouda. Primul a fost căpitan al lui Girondins de Bordeaux în perioada în care această echipă a fost antrenată de Blanc. "Contextul este diferit. Îl cunosc bine pe Alou, Ştiu că poate juca acest rol la club. Este un element important în ceea ce priveşte starea de spirit, însă nu trebuie uitat că un căpitan trebuie să fie de neclintit pe teren". Pe de altă parte, Blanc pare a fi convins că şi Malouda poate fi căpitan al naţionalei. "Face parte dintre ce care au multă experienţă. Este bine în acest moment. A făcut două-trei sezoane bune la naţională".

Lista pretendenţilor nu se încheie cu cei doi. Căpitan ar putea fi şi un portar. Pentru Louis Saha, banderola de căpitan ar fi "un cadou emoţionant", însă nu ţine morţiş să o poarte. "Fiecare lucru la timpul lui. Vreau să mă instalez în echipa Franţei, să joc regulat", a mărturisit acesta. Pentru Saha, căpitanul naţionalei ar trebui să semene cu Zidane sau Platini. 

Blanc va lua o decizie înaintea meciului de mâine, cu Belarus. Unii spun că va întârzia cât se poate de mult momentul în care va anunţa cine va fi noul căpitan.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net