Amical de lux la Cupa Mondială

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Brazilia şi Portugalia joacă azi într-un meci pe care niciuna dintre echipe n-ar prea vrea să-l câştige. Motivul? Spania, adversar în optimi.

Scenariul „Brazilia şi Portugalia vor avea calificarea asigurată până la meciul direct" a fost respectat cu sfinţenie. Ar exista o mică, deşi foarte puţin probabilă piedică în calea acestui deziderat: Coasta de Fildeş să bată Coreea de Nord la diferenţă de opt goluri iar lusitanii să piardă şi ei cu handicap de două.

În condiţia în care adversar în optimi pentru ocupanta primului loc din Grupa G este locul doi din Grupa H - cel mai probabil Spania - nici Brazilia şi nici Portugalia nu par dispuse să forţeze azi o victorie. Cum însă nici o înfrângere nu ar pica prea bine, cele două echipe au ajuns la un numitor comun.

simeon stalpnicul png

Aşadar, o remiză, cu compromis din partea sud-americanilor, care îşi vor menţine astfel primul loc în grupă, este cel mai probabil rezultat. Portughezilor le-ar conveni desigur de minune, motiv pentru care s-au hotărât să-şi menajeze câţiva jucători.

Schimbările anunţate de Carlos Queiroz în primul „11" al lusitanilor sunt Duda în locul lui Coentrao, Veloso în locul lui Meireles şi supriză, Danny în locul lui Ronaldo. Ultimul va fi menajat şi împotriva unui cartonaş galben, pe care dacă-l vede azi, ratează optimile.

Vezi

aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele de la Cupa Mondială 2010 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Nord-coreenii, pedepsiţi ca în Evul Mediu

După înfrângerea cu Portugalia, guvernul de la Phenian i-ar putea „premia" pe membrii delegaţiei de la Cupa Mondială cu muncă silnică într-o carieră de piatră, la revenirea în ţară.

Înfrângerile sunt întotdeauna dureroase indiferent de situaţie. Umilinţa din meciul cu Portugalia, scor 0-7, ar putea avea însă consecinţe dramatice pentru jucătorii nord-coreeni.

simeon stalpnicul png

La întoarcerea în ţară, fotbaliştii ar putea fi trimişi la muncă într-o carieră de piatră.

„Regimul comunist de la Phenian a foarte darnic la victorii. Antrenorul şi jucătorii sunt recompensaţi cu case mari. Acum însă, ar putea fi trimişi în munţi, la muncă, într-o carieră de piatră", a declarat Moon Ki-Nam, fost antrenor nord-coreean, care a fugit din ţară în 2004.

Acesta este susţinut şi de serviciile secrete japoneze, care apreciază drept „foarte mare" probabilitatea ca reprezentanţii Coreei de Nord la Mondial să fie pedepsiţi „exemplar".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net