Ambasada americană din Yemen, închisă din cauza ameninţărilor Al-Qaida

Ultima actualizare:

"Ambasada SUA din Sanaa este închisă astăzi, 3 ianuarie 2010, ca răspuns la ameninţările permanente din partea Al-Qaida din Peninsula Arabă de a ataca interesele americane din Yemen", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ambasadei americane.

Diplomaţii americani din Yemen nu au putut fi contactaţi pentru a comenta această situaţie, însă angajaţi yemeniţi ai ambasadei au spus că li s-a cerut să rămână acasă până la noi dispoziţii.

Oficialii americani au anunţat în cursul acestei săptămâni că Washingtonul analizează modalităţile de extindere a cooperării militare şi în domeniul informaţiilor secrete cu guvernul yemenit, pentru a intensifica presiunile asupra militanţilor Al-Qaida din Peninsula Arabă.

Reţeaua teroristă a revendicat atentatul eşuat de pe ruta Amsterdam-Detroit din data de 25 decembrie, spunând că acest gest se dorea o replică la implicarea americană în Yemen şi la sprijinul militar acordat guvernului de la Sanaa, care a lansat o ofensivă împotriva grupării islamiste.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net