Ambasada americană din Yemen, închisă din cauza ameninţărilor Al-Qaida

Citeste tot despre: 

Ambasada Statelor Unite din capitala Yemenului a fost închisă duminică, în urma ameninţărilor reţelei teroriste Al-Qaida la adresa intereselor americane din această ţară, transmite AFP.

"Ambasada SUA din Sanaa este închisă astăzi, 3 ianuarie 2010, ca răspuns la ameninţările permanente din partea Al-Qaida din Peninsula Arabă de a ataca interesele americane din Yemen", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ambasadei americane.

Diplomaţii americani din Yemen nu au putut fi contactaţi pentru a comenta această situaţie, însă angajaţi yemeniţi ai ambasadei au spus că li s-a cerut să rămână acasă până la noi dispoziţii.

Oficialii americani au anunţat în cursul acestei săptămâni că Washingtonul analizează modalităţile de extindere a cooperării militare şi în domeniul informaţiilor secrete cu guvernul yemenit, pentru a intensifica presiunile asupra militanţilor Al-Qaida din Peninsula Arabă.

Reţeaua teroristă a revendicat atentatul eşuat de pe ruta Amsterdam-Detroit din data de 25 decembrie, spunând că acest gest se dorea o replică la implicarea americană în Yemen şi la sprijinul militar acordat guvernului de la Sanaa, care a lansat o ofensivă împotriva grupării islamiste.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1