«Am tăiat porcul exact ca acasă, dar într-o livadă de portocali»

Ultima actualizare:

”Anul acesta am luat doi porci, pentru că am fost două familii. Ne-am unit şi am mers la un prieten, în livada de portocali, unde i-am tăiat. Am cumpărat în viu, de la o fermă, şi am dat 1,3 euro pe kilogram. Aveau cam 100 de kilograme fiecare”, spune Radu Albu (30 de ani), originar din Târgovişte.

În ciuda faptului că nu era zăpadă, iar portocalele încă se mai puteau vedeau în pomi din livadă, vântul bătea cu putere, iar buteliile pe care le foloseau românii pentru a pârli porcii îngheţau. ”Le încălzeam cu arzătorul, din timp în timp, pentru că nu mai avea presiune gazul. Noi ne încălzeam cu vin fiert”, spune Florin Baciu (54 de ani).

I-au pus porcului o portocală în gură

Bărbaţii îşi aduc aminte ce au învăţat de la părinţi şi încearcă să urmeze fiecare pas în pregătirea şi tranşarea porcului. ”După ce i-am pârlit bine, ca să se coacă şoriciul, l-am curăţat cu o perie şi un cuţit. La livadă, prietenii noştri aveau doar un aragaz micuţ, pe care nu se putea încălzi decât o oală cu apă. Am întârziat mai mult decât de obicei. Dar ne-am adaptat situaţiei”, adaugă Radu.

Puşi pe glume, bărbaţii au rupt o portocală din livadă şi au pus-o în gura porcului. ”Deh, să nu uităm nici de ţara gazdă”, spune zâmbind Radu.

Vezi mai multe fotografii pe adevarul.es

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net