Am decretat: e primăvară!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În sfârşit a venit primăvara! Aruncaţi paltoanele! Sau băgaţi-le, totuşi, în dulap.

După cea mai grea iarnă din ultimii ani, românii încep să se reobişnuiască, încet, încet, cu soarele şi gradele cu plus. Ieri a fost o zi superbă peste tot, motiv de plimbare, relaxare şi, de ce nu, o îngheţată.

Astăzi se anunţă tot vreme frumoasă, cu peste 15°C în majoritatea regiunilor. Totuşi, la munte iarna nu se dă dusă cu una cu două. Cel puţin pe părtii, zăpada e numai bună de o coborâre pe schiuri.

Bucureşti: 17° C

A început să miroasă bine a primăvară! Razele soarelui i-au făcut pe bucureşteni să renunţe la hainele groase şi să ia cu asalt parcurile.

Cu bicicletele, cu rolele sau cu skateboardul, zeci de tineri au făcut adevărate întreceri pe aleile din parcul Herăstrău.

Alţii mai puţini sportivi, au preferat să stea întinşi pe iarbă la soare, să bea o bere sau un suc la terasă, să joace cărţi sau pur şi simplu să savureze o îngheţată.

Timişoara: 19° C

Prima zi de primăvară veritabilă a scos timişorenii din case. Pe bănci la o discuţie cu prietenii, la o plimbare cu copii sau cu animalul de companie, timişorenii au lăsat maşinile în parcare şi au mers la promenadă în parcurile urbei.

Constanţa: 15° C

Tineri sau bătrâni, oamenii au vrut să ia o gură de aer proaspăt şi să se bucure de razele soarelui şi de vremea tocmai bună de plimbare. Bogdan Marin (21 ani) şi Marinela Coteţ (18 ani) au declarat că aceasta a fost prima lor plimbare pe malul mării pe anul în curs.

Sinaia: 5° C

Chiar dacă suntem aproape de sfârşitul lui martie pârtiile din Valea Prahovei sunt numai bune pentru schi. La Sinaia, se schiază în condiţii excelente pe pârtiile din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă ajunge la 80-90 de centimetri.

În Buşteni se schiză pe pârtia Kalinderu, iar în Azuga condiţiile sunt excelente pe pârtia Sorica.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net