Altex şi Domo, amendate pentru softuri piratate

Citeste tot despre: 

Angajaţii celor două magazine de retail vindeau sisteme de operare fără licenţă. Softurile instalate pe calculatoarele clienţilor nu figurau pe nicio factură şi erau oferite „contra unei sume modice“ de către vânzători.

Ce face românul când nu-i ajunge salariul? Se descurcă. Prin metode legale sau, din contră, mai puţin legale. Astfel, în instanţă au ajuns dosare ale unor angajaţi Altex, Media Galaxy şi Domo care vindeau programe software piratate, informează Adevărul.

Reprezentanţii Business Software Alliance (BSA), alianţă care reprezintă cei mai mari producători de software de business, spun că de exemplu la Altex prejudiciul a fost de 5.000 de dolari. „Softul nu figura pe nicio factură oferită de magazin, ci era vândut clientului contra unei sume modice", arată Magda Popescu, avocat şi reprezentant al BSA.

26% din angajaţi propun software piratat

Popescu spune că prejudiciul adus firmelor de software prin comercializarea ilegală de replici ale programelor acestora se ridică, doar pentru anul trecut, la 183 de milioane de euro. Microsoft România a făcut un sondaj din care reiese că în 26% din marile lanţuri de retail, angajaţii te „îmbie" cu sisteme de operare contrafăcute.

În mod normal, aceştia ar trebui să-ţi recomande doar produse originale, însă îţi instalează un sistem de operare deţinut deja de ei sau contrafăcut. Reprezentanţii Microsoft spun că 50% din sistemele de operare Windows vândute la noi sunt piratate.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1