Aleşii neamului, obligaţi să se trateze în România. Eşti de acord?

Ultima actualizare:

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) consideră că principalii vinovaţi pentru "situaţia mizerabilă în care a ajuns sistemul de sănătate" sunt cei care s-au aflat la conducerea ţării în ultimii 20 de ani.

"COPAC este alături de suferinţa celor afectaţi de drama de la Maternitatea Giuleşti şi atrage atenţia că această situaţie este doar vârful foarte vizibil al iceberg-ului prin elementele cutremurătoare pe care le cumulează. Întreg sistemul de sănătate din România este în colaps, zilnic se petrec astfel de evenimente tragice în spitalele din România, unde mor pacienţi nevinovaţi, sau în familii, unde sunt oameni care îşi aşteaptă moartea pentru că nu mai au acces la tratamentele necesare", se arată într-un comunicat al organizaţiei, citat de Mediafax.

Pentru a ieşi din criza sistemului de sănătate, COPAC propune să se decidă, printr-o lege a responsabilităţii aleşilor faţă de România, ca orice persoană aleasă de popor prin vot pe o funcţie, de la preşedinte până la consilierul local de la o primărie, precum şi cei numiţi politic într-o funcţie de conducere să fie obligaţi să-şi trateze problemele de sănătate în sistemul sanitar din România, atât ei cât şi familiile lor.

"Dacă încalcă această regulă, să îşi piardă automat funcţia, dacă merg să se trateze în sistemele de sănătate ale altor ţări, această faptă să fie considerată daună adusă imaginii României şi să suporte consecinţele", scriu reprezentanţii COPAC.

Politicienii preferă să se trateze în străinătate

Victimă a unei crize acute de hernie de disc, în anul 2006, preşedintele Traian Băsescu a fost operat la Viena, deşi în România existau specialişti şi aparatură pentru o astfel de intervenţiei chirurgicală.

În luna noiembrie a aceluiaşi an, premierul în funcţie la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu a plecat în Franţa pentru a fi operat la genunchi după un accident de motocicletă suferit în luna iulie 2006.

În iunie 2007, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, senator în acel moment, a suferit o intervenţie la inimă, la o clinică din Paris.

Fostul premier Adrian Năstase a suportat, în anul 2003, în Germania, o intervenţie chirurgicală determinată de o infecţie a glandei tiroide.

În anul 2008, liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a operat şi el la tiroidă, la Paris.

Eşti de acord cu propunerea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) ? Spune-ţi părerea mai jos!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net