Ajutat de poliţie să-şi răpească fiul

Citeste tot despre: 

Poliţişti ai statului american Texas au ajutat un bărbat să-şi răpească fiul, convinşi că este în dreptul său, informează AFP. Jean-Philippe Lacombe în vârstă de 41 ani a reuşit să convingă poliţia că are custodia fiului său din partea justiţiei mexicane, prezentând documente în acest sens, care însă nu mai erau de actualitate.

Convinse de buna lui credinţă, forţele de ordine texane au decis să retragă copilul de sub îngrijirea mamei sale, Berenice Diaz. Într-o înregistrare video făcută în urmă cu două luni, copilul poate fi văzut rugându-i pe poliţişti să nu-l dea tatălui său. "Ajutaţi-mă ! El nu este tatăl meu. Nu vreau să locuiesc cu el", insistă plângând copilul de 10 ani. "Vreau să rămân cu mama ! Vă rog ! Vă rog !", imploră el.

Rugăminţile însă, au fost zadarnice, poliţiştii luându-l pe sus pentru a-l preda tatălui său. Imaginile filmate de o echipă a televiziunii îl arată pe copil făcând semne de adio mamei sale şi fratelui său într-o parcare.

Procurorul de caz a declarat că doamna Diaz îngrijea copilul în mod legal, iar Lacombe este culpabil de uzurpare a deciziilor luate de justiţia mexicană cu scopul de a obţine ilegal custodia copilului şi a fugi cu el, scrie Agerpres.

În 2005, în momentul divorţului soţilor Diaz şi Lacombe, justiţia mexicană atribuise într-adevăr tatălui custodia copilului. Dar acesta nu a respectat dreptul fostei sale soţii de a-şi vizita copilul, astfel încât în final băiatul i-a fost încredinţat acesteia.

Berenice a plecat în SUA, sperând să trăiască aici în pace. "Credeam că în SUA nimic nu mi se poate întâmpla", a declarat ea, adăugând că nu are nici o idee despre locul în care fostul ei soţ şi fiul său ar putea fi la ora actuală. "Să nu-l aud, să nu-l simt alături de mine este cel mai dur lucru pentru mine".

Loading...