Aici va fi cel mai mare cinema din ţară

Citeste tot despre: 

Este cel mai mare cinematograf din România. Filmele vor putea fi urmărite în 21 de săli. Locul? Intersecţia dintre bd Vasilea Milea şi bd Timişoara.

Una dintre săli va avea de astăzi cel mai mare ecran din ţară, cu cel mai mare proiector din lume.

Eşti pe fundul oceanului şi înoţi printre animale pe care le-ai văzut doar în cărţile cu poze.

Rechini, caracatiţe sau vietăţi pe care nu credeai să le poţi vedea vreodată sunt acum lângă tine, te stropesc, nu te lasă în pace.

Nu este un vis, sunt imagini din pelicula „Lumea din adâncuri", primul film care va rula în cel mai mare cinematograf 3 D din România.

Acesta va fi deschis în noiembrie la mall-ul AFI Palace Cotroceni. Atracţia va fi sala cu sistemul Imax în care proiectorul cântăreşte o tonă iar ecranul unicat va avea 25 de metri pe 22 de metri.

„Întregul complex va avea o capacitate de 4.300 de locuri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 10 milioane de Euro", a declarat Ruxandra Morariu, reprezentanta societăţii care administrează complexul.

Ce este Imax?

Sistemul Imax care este atracţia cinematografului foloseşte un proiector de o tonă care redă imagini atât pentru ochiul drept cât şi pentru cel stâng.

Lumina generată de lămpile de 15.000 de Waţi ale acestuia este atât de puternică încât dacă ar fi pusă pe lună, ar fi vizibilă de pe Pământ.

Pelicula folosită ar putea fi folosită pentru tractarea unui camion. Sala cu o capacitate de 500 de locuri are ecranul semisferic.

Cum ajungi la City Cinema


Pentru a ajunge la cel mai nou cinema din oraş puteţi folosi toate tipurile de mijloace de transport public.

Până aici circulă autobuzele 105, 137, 139, 150 şi 221, tramvaiele 35 şi 47 şi troleibuzul 93.

Dacă circulaţi cu metroul, coborâţi la staţia Politehnica.


Loading...