Aici te poţi relaxa împreună cu peştii. Cele mai frumoase parcuri acvatice din lume

Ultima actualizare:

    Chimelong Ocean  Kingdom  din Hengqin,  Zhuhai, China
Chimelong Ocean Kingdom din Hengqin, Zhuhai, China

Ce poate fi mai frumos decât să vezi fiinţele oceanice înotând deasupra ta atunci când ridici privirea? Click! vă prezintă cele mai mari, mai frumoase şi mai impresionante acvarii din lume. Un loc aparte îl ocupă Chimelong Ocean Kingdom din Hengqin, Zhuhai, China. Este pe locul 11 în topul celor mai vizitate parcuri tematice din lume şi pe prima poziţie în topul celor mai frecventate acvarii cu vietăţi oceanice de pe planetă.

Lucrările de amenajare a parcului acvatic Chimelong Ocean Kingdom din Hengqin, Zhuhai, China, au fost încheiate la 28 noiembrie 2010. Însă parcul a fost deschis oficial abia la 28 ianuarie 2014 şi inaugurarea oficială a fost organizată la 29 martie 2014. Costurile de amenajare a parcului s-au ridicat la 1,5 miliarde de dolari, dar în scurt timp şi-a luat renumele de ”Parcul acvatic Orlando” al Chinei, fiind comparat cu centrul de cercetare oceanică de pe teritoriul SUA. Chimelong Ocean Kingdom este oficial cel mai mare oceanarium din lume având o capacitate de 48,75 de milioane de litri. Turiştii care au experienţă şi pregătire de scafandri pot face scufundări în grupuri de 20 de persoane în bazinul cu rechini-balenă. 

Dubai Aquarium din mall-ul Dubai, Emiratele Arabe Unite, este cel mai mare acvariu suspendat din lume: are 51 de metri lungime, 20 de metri lăţime şi 11 metri înălţime şi a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Aici trăiesc 30.000 de specii de creaturi oceanice şi cei mai mari rechini de nisip din captivitate. Geamul are 75 cm grosime, vizitatorii au o vizibilitate de 270 de grade datorită unui tunel special amenajat. La Dubai Aquarium se organizează frecvent cursuri de biologie în engleză şi arabă pentru copiii de grădiniţă, de ciclu primar şi gimnazial, dar şi de liceu.

Acvariul din Monterey Bay, California, SUA este impresionant în primul rând datorită florei marine  de aici şi a faptului că oamenii de ştiinţă şi vizitatorii pot intra în direct contact cu creaturile adâncurilor. Aici cresc specii rare de peşti de coral, microorganisme care se hrănesc cu plancton şi specii rare de peşti şi mamifere marine. Este unul dintre puţinele acvarii din lume unde nivelul de stres al vieţuitoarelor este redus de instalaţii care reproduc mişcarea naturală a apei şi ventilarea nisipului specifice zonelor de coastă din Oceanul Pacific. 

Ushaka Marine World din Durban, Africa de Sud este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume. Peste 7 milioane de vizitatori ajung aici în fiecare an. Centrul şi-a deschis porţile în 2004 şi după trei ani de modernizare a reuşit să îşi ocupe un loc de frunte în principalele atracţii ale planetei. Restaurantul Cargo Hold este amenajat în interiorul parcului şi le oferă turiştilor posibilitatea de a admira fundul oceanului, din pântecele unui vas cargo transformat într-un restaurant. La începuturi în local nu se servea mâncare din peşte pentru a nu ofensa fiinţele marine care dădeau târcoale pe la geamuri. 

Acvariul Underwater World din Perth, Australia, şi-a deschis oficial porţile la 13 aprilie 1988. A fost achiziţionat de Coral World International and Morris Kahn, în 1991, şi în 2001 şi-a schimbat denumirea în AQWA şi ulterior în Underwater World. Iniţial parcul acvatic a găzduit o familie de delfini şi după moartea acestora s-a transformat. Acvariul are 40 de metri lungime, 20 de metri lăţime şi ”înghite” trei milioane de litri. Tunelul subacvatic lung de 98 de metri este cel mai mare din Australia. Aici trăiesc caracatiţe, pisici de mare, rechini, peşti de coral, crocodili de apă sărată şi multe alte vietăţi. 

Ocean Expo Park din Motobu, Okinawa, Japonia, a devenit celebru la nivel mondial în 1975 după ce a găzduit o conferinţă internaţională legată de biodiversitatea oceanelor planetei. Acvariul e structurat pe patru niveluri. Aici cresc rechini, peşti de coral şi peşti tropicali. Se întinde pe o suprafaţă de 19.000 mp şi totalizează 77 de bazine care conţin 10.000 de metri cubi de apă, care e pompată de la 350 de metri de ţărm 24 de ore din 24. Aici trăiesc 80 de specii de corali pe cale de dispariţie şi peşti extrem de rari.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net