Ai plante decorative în casă? Uite care sunt cele mai toxice!

Citeste tot despre: 

Frumoase, dar aveţi grijă să nu le mănânce copiii sau animalele! De la unele poţi muri. Multe din plantele ornamentale, pe care românii le au în case de ani de zile, sunt foarte otrăvitoare şi consumate în cantităţi mai mari sau mai mici pot provoca neplăceri.

«Urechea elefantului»

Seva, lăptoasă, consumată, chiar şi în cantităţi destul de mici poate provoca arsuri sau umflături la nivelul buzelor, limbii, gâtului, dar şi asfixiere.«Trestia de zahăr sălbatică»

Este una dintre cele mai des întâlnite plante de apartament, cu toate că ea conţine o substanţă toxică. O bucată de câţiva centimetri din tulpină sau frunză poate provoca o „pauză" vocală adulţilor sau chiar moartea în cazul copiilor sau animalelor. Seva poate produce arsuri în contact cu pielea.

«Ananasul săracului»

Este considerată toxică, iar în cazul consumului de frunze sau tulpină pot apărea umflături, pierderea vocii sau erupţii în contactul cu pielea. Cu toate acestea, fructul, asemănător cu un porumb, este comestibil, având un gust aproape ca al ananasului.

«Floarea flamingo»

Decorativă prin petala sa roşie, cerată, floarea flamingo este şi destul de periculoasă. Fie că-i sunt consumate frunzele, tulpinile sau chiar floarea, planta provoacă arsuri şi dureri la nivelul gurii şi gâtului, răguşeală sau probleme digestive.

Caladium

Făcând parte din aceeaşi familie cu filodendronul sau colocasia, caladium va provoca aceleaşi probleme în cazul în care îi sunt consumate frunzele sau tulpina: iritaţii la nivelul cavităţii bucale, stare de vomă, diaree, dar şi erupţii la nivelul pielii.

Rhododendron sau «azalee»

Arbustul, originar din Asia, foarte decorativ prin forma şi culoare florilor, este şi foarte periculos. Frunzele prezintă peri care irită pieleaş şi pot produce intoxicaţii mortale, iritaţii stomacale, dureri abdominale, tulburări de ritm cardiac, convulsii sau chiar comă, dacă sunt consumate.

Amaryllis sau «crinul roşu»

Planta, care face acele flori frumoase, roşii, sub formă de pâlnie, poate fi foarte periculoasă dacă este consumată. În cazul în care un om mănâncă bulbul, acesta poate da reacţii adverse precum tulburări digestive, vomă, diaree sau ameţeli.

Asparagus

Cultivată ca plantă de ghiveci datorită rezistenţei frunzişului, planta poate deveni un pericol daca-i sunt mâncate fructele, asemănătoare unor boabe de mazăre, dar şi a rădăcinilor. Fructele provoacă dureri abdominale, vomă, diaree, iar rădăcinele conţin o substanţă foarte iritantă pentru rinichi.

Clivia sau «crinul african»

Crinul, cu flori portocalii în formă de pâlnie, poate provoca iritaţii la nivelul pielii şi chiar arsuri, dacă seva intră în contact cu pielea.Lantana

Frunzele aspre sunt iritante pentru piele, iar fructele, grupate sub forma unor struguraşi, sunt toxice. Ele pot afecta sistemul nervos, rinichii şi ficatul.«Cală»

Nici frumoasa plantă care face flori mari albe, sub formă de cupă, nu este mai puţin periculoasă decât celelalte. Seva, care conţine tot oxalat de calciu, provoacă probleme la nivelul cavităţii bucale, dar şi a stomacului. În cazul consumului, aceasta poate fi fatală.

Crăciuniţă

Planta, cunoscută după frunzele roşii care apar doar iarna, în perioada Crăciunului, are toate părţile otrăvitoare. Seva lăptoasă, caustică, este foarte iritantă pentru piele sau mucoase şi poate produce arsuri pe piele, alergii, arsuri digestive. Din aceeaşi categoria mai fac parte „Cununa lui Hristos" sau „Planta candelabru".

Yucca

Planta, originară din America Centrală, produce tulburări digestive, vărsături, dereglări ale respiraţiei, edemul limbii, iar consumată în cantităţi mari poate fi mortală.

Ficus

Seva foarte lăptoasă din corpul plantei "cu frunze de ceară" poate fi uneori iritantă în contact cu pielea şi dă tulburări digestive dacă este ingerată.«Muşcata»

Frunzele păroase ale muşcatei pot produce iritaţii pe piele dacă sunt atinse de persoane sensibile. Consumate în cantitate mare produc tulburări digestive.«Leandru»

Este unul dintre cei mai cunoscuţi arbuşti decorativi, dar şi unul dintre cei mai toxici. Bogată în alcaloizi, seva poate fi fatală pentru un copil, doar prin înghiţirea unei singure frunze, din cauză că produce încetinirea sau chiar oprirea inimii. La fel ca leandrul, Plumeria, Dipladenia şi Thevetia pot avea aceleaşi reacţii.

Loading...
 
 

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1