Adrian Şomlea, întors în fotbal cu un singur picior

Ultima actualizare:

La 23 de ani, atacantul echipei Cimentul Turda a suferit o accidentare teribilă într-un meci de liga a patra, care avea să-i afecteze întreaga viaţă. Un adversar i-a provocat o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept.

De pe terenul de joc a ajuns direct pe patul spitalului , unde a fost imediat operat. Aparent o intervenţie chirurgicală extrem de grea, dar care nu avea de ce să-i pună în pericol viitoarea carieră de fotbalist.

Zilele treceau şi viaţa lui Şomlea începea să se transforme într-un calvar. Piciorul îi arăta din ce în ce mai rău şi septicemia se instalase deja în corpul fotbalistului, punându-i în pericol chiar viaţa.

Membrul i s-a cangrenat şi a fost nevoie de cinci operaţii, iar în cele din urmă a rămas fără el. Şomlea l-a acuzat în primă fază pe medicul Dan Lucaciu, cel care l-a tratat, dar acesta a fost găsit nevinovat de Colegiul Medicilor.

„A fost vorba de o neglijenţă, pentru că nu trebuia să se ajungă în stadiul în care să-mi fie amputat piciorul. Eram în formă, eram golgeterul echipei şi ca orice tânăr de 23 de ani, mă visam pe culmile gloriei. Mă gândesc că adversarul nu a vrut nici el să intre atât de tare, dar nu mi-ar plăcea să mă reîntâlnesc cu el. Nu cred că are vreun sens. Singura problemă a fost la medicul care m-a tratat, dar cazul s-a prescris şi nu mai am ce să insist pe acest lucru", spune acum Şomlea.

Mihaela era însărcinată în ultima lună cu Dragoş Adrian, fiul familiei Şomlea. Aceasta îşi aduce aminte cu durere despre momentul în care a aflat de tragicul accident pe care l-a suferit soţul său.

„La început nu au vrut să-mi spunsă ce s-a întâmplat, ca să nu am complicaţii la naştere. Fratele meu era coleg de echipă cu Adi şi când l-am văzut că vine cu hainele lui, am rămas stană de piatră. După ce am aflat, am ajuns direct la maternitate şi a doua zi am născut. Au apărut complicaţiile şi a fost nevoie de cezariană. Momentele de după operaţia lui Adi au fost groaznice", spune aceasta.

Prima proteză pe care a avut-o îl jena şi după zece paşi îi făcea rană, dar după patru ani, la Bucureşti i s-a făcut alta. Odată cu trecerea anilor, şi aceasta a devenit rudimentară: „Bate cuie, o unge, o repară, o bandajează, dar este depăşită deja. Una performantă este extrem de scumpă, nu ne permitem aşa ceva. Oricum, câte face el într-un singur picior, nu cred că fac mulţi bărbaţi perfect sănătoşi", spune soţia sa.

Are doi copii reuşiţi

Au trecut 13 ani de la tragicul eveniment şi familia Şomlea este una fericită. Deşi proteza nu va putea niciodată să îi înlocuiască piciorul pierdut în accident, Adi se simte bine şi are o familie de care este mândru.

Fiul, ajuns la 13 ani şi fetiţa Diana, în vârstă de nouă ani, îl fac cu adevărat fericit. Deşi a stat ani buni departe de sportul care l-a făcut să viseze, iar apoi i-a provocat o adevărată dramă, acum a revenit în forţă.

„Mă simt util şi asta mă face să fiu din ce în ce mai puternic. Arieşul mi-a oferit o şansă la care nu o să dau cu piciorul. Nu mă aşteptam să progresez într-un timp atât de scurt de la juniori la echipa mare, dar învăţ în fiecare zi. Nu puteam să stau departe de fotbal", se confesează acesta.

Gigă Hagi i-a oferit o rentă viageră

Gică Hagi, cel care a fost alături de el încă din momentul tragediei, îl sprijină în continuare cu o sumă lunară, bani care îl ajută să trăiască în condiţii decente. O persoană din anturajul „Regelui" l-a contactat imediat după accident şi i-a propus o rentă viageră, în sumă de 300 de dolari.

La începutul anului trecut, aceasta s-a transformat în euro. „Am discutat cu el zece minute când şi-a lansat DVD-ul la Cluj şi mi-a dat impresia de om simplu şi sufletist. Suma pe care mi-o oferă nu este mare, dar mă ajută foarte mult. În fiecare lună, fundaţia sa îmi virează banii pe card. M-au ajutat şi alţi foşti fotbalişti, precum Ganea, Filipescu sau Dulca", spune Adi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net