Adolescent atacat de o ursoaică la o stână din Harghita

Ultima actualizare:

Un adolescent din Harghita a fost atacat de o ursoaică, în apropierea unei stâne, dar a scăpat doar cu răni uşoare întrucât animalul a fost alungat de câinii ciobăneşti.

Băiatul de 16 ani se afla marţi seara la o stână din apropierea comunei Păltiniş, zona Odorheiu Secuiesc. La un moment dat, o ursoaică a venit să mănânce pere de la un pom de lângă stână şi când a dat cu ochii de adolescent l-a atacat. Acesta a început să ţipe, iar câinii ciobăneşti de la stână i-au sărit în ajutorul său şi au alungat ursoaica.

Tânărul are patru plăgi la umărul drept, lăsate de colţii animalului şi mai multe escoriaţii pe faţă, dar se află în afara oricărui pericol. El a fost transportat la Secţia de Urgenţe a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat primul ajutor.

"Din fericire, rănile nu au fost grave. Băiatul a fost mai mult speriat. L-am găsit plângând, în stare de şoc", a declarat medicul Ambrus Jozsef, de la Serviciul de Ambulanţă Harghita.

Numărul atacurilor urşilor a crescut

"Aproape în fiecare săptămână avem un astfel de atac, atât în zona Gheorgheni şi Odorhei, cât şi în zona Ciuc. Cel mai grav a fost cel înregistrat în zona Gheorgheni, unde un cioban s-a ales cu multiple leziuni la gât şi faţă fiind atacat de o ursoaică", a menţionat dr. Ambrus Jozsef.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net