Adio frigiditate! Plăcerea sexuală, declanşată cu ajutorul unui cip

Ultima actualizare:

Cipul le-ar putea fi de folos persoanelor care suferă de anhedonie, adică de incapacitatea de a resimţi plăcerea în situaţii normale.

Profesorul Morten Kringelbach de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Oxford a descoperit că aceste persoane ar putea fi ajutate dacă li s-ar stimula cortexul orbitofrontal. Există deja dovezi că un astfel de cip poate funcţiona fără probleme.

„În urmă cu câţiva ani, un om de ştiinţă a implantat un astfel de dispozitiv în creierul unei femei care avea libidoul foarte scăzut. S-a transformat într-o femeie foarte activă din punct de vedere sexual, dar, deoarece nu se putea obişnui cu această schimbare bruscă, i-a fost îndepărtat cipul", a declarat Tipu Aziz, neurochirurg. Acesta a subliniat însă că metoda este invazivă.

Totuşi, experţii se aşteaptă ca în aproximativ 10 ani să fie puse la punct metode mai simple şi mai sigure de a introduce un astfel de dispozitiv în creier, dar şi de a-l porni şi de a-l opri ulterior fără a se recurge la o intervenţie la nivelul cortexului.

„Peste 10 ani, gama de terapii va fi pur şi simplu uimitoare. Acum, nu cunoaştem nici măcar jumătate dintre posibilităţile pe care le vom avea", a mai spus Tipu Aziz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net