Adevărul despre scufundarea Titanicului: căpitanul a greşit o manevră

Ultima actualizare:

    Titanicul s-a scufundat în 1912
Titanicul s-a scufundat în 1912

Mărturia urmaşei unuia dintre conducătorii vasului riscă să răstoarne povestea tragediei din aprilie 1912, când 1527 persoane şi-au pierdut vieţile.

Loise Patten susţine că ştie adevărata poveste a scufundării Titanicului încă de acum 40 de ani, însă a hotărât să o facă publică în romaul său, "Good as Gold", lansat recent.

"Bunicul meu era ofiţer pe vas. Se afla în cabină când Titanicul a lovit icebergul, iar apoi a refuzat să urce într-o barcă de salvare. A fost propulsat din apă de o explozie, fiind găsit apoi întâmplător de o barcă. Ulterios a fost anchetat, dar de fiecare dată a spus autorităţilor că nu ştie exact ce s-a întâmplat. Mi-a povestit, însă, mie.", spune Louise.

Se pare că în secunda în acre a zărit icebergul, căpitanul titanicului, Robert Hitchkins s-a panicat şi în loc să vireze stânga, a virat spre dreapta din greşeală, relatează The Telegraph.Iată şi cum se explică imensa eroare: În vremea lansării Titanicului, tocmai se trecea de la vasele clasice la cele pe abur. În vreme ce la vapoarele clasice trebuia să dirijezi timona în sens invers celui în care doreai să meargă vaporul, vasele pe abur funcţionau pe principiul maşinii, adică se manevra timona în sensul logic deplasării.

Obişnuit cu manevrele vechi şi speriat de pericol, căpitanul Hitchkins a virat greşit.

"Şi-a dat seama de eroare, dar avea numai patru minute pentru a redresa vasul, ceea ce a fost imposibil", povesteşte nepoata ofiţerului.

După impact, ofiţerului Charles Lightoller i s-a cerut să pună mâna pe o armă şi să împuşte pe oricine ar provoca haos la urcarea în bărcile de salvare. Se pare că în acel moment a şi aflat ce se întâmplase de fapt.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net