Actele adiţionale semnate cu banca rămân în vigoare

Ultima actualizare:

„Ordonanţa 50 reglementează viitorul, pentru că există tentaţia băncilor de a introduce noi comisioane pentru cei care au credite şi mai ales pentru cei care întârzie şi îşi reeşalonează creditele”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Suficient cât să creeze haos în rândul băncilor, dar şi al clienţilor, care nu mai înţeleg ce se va întâmpla cu creditele lor aflate acum în derulare.

Bancherii aşteaptă cu sufletul la gură forma finală a proiectului de lege, care se află în dezbatere, în Parlament.

„Dacă OUG se referă doar la creditele noi, sau şi la cele în derulare, asta numai Parlamentul va decide", ne-a spus Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

Că este sau nu retroactivă, un lucru este cert. Toate contractele de credit vor suporta modificări, iar actele adiţionale pe care le-aţi semnat cu banca, rămân în vigoare.

Avocaţii spun că o OUG neretroactivă, adoptată acum, nu poate „umbla" pe contracte semante cu ani în urmă, dar, în momentul publicării legii în Monitorul Oficial, toate contractele în vigoare sunt considerate modificate automat.

„Asta înseamnă că banca trebuie să renunţe la unele comisioane, să asigure clientul că nu vor mai mări artificial costurile. Dar problema la creditele vechi este că suportăm dobânzi cu mult mai mari decât cele aplicate în prezent la creditele noi şi asta nu poate îndrepta Ordonanţa. Nu ne poate reduce costurile", spune avocatul Gheorghe Piperea, care reprezintă o parte dintre clienţii nemulţumiţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net