Abonaţi la medaliile de bronz

Ultima actualizare:

Din 19 Campionate Mondiale scurse începînd cu 1930, Germania a participat la 17 (a lipsit în 1930 şi 1950, din motive politice), iar în 12 dintre ele a jucat o finală, mică sau mare.

Este unul dintre motivele pentru care s-a inventat expresia „în fotbal câştigă întotdeauna nemţii". E adevărat, Mannschaft-ul n-a triumfat chiar de fiecare dată, însă alb-negrii au ştiut mereu să iasă învingători chiar şi la eşecuri.

Este şi cazul Mondialului care tocmai s-a încheiat, când „duşul rece" din semifinala cu Spania a fost „spălat" de spectaculoasa finală mică împotriva Uruguayului (3-2).

„Happy End!", a titrat a doua zi „Bild am Sonntag", în timp ce Der Tagesspiegel s-a înclinat în faţa alb-negrilor: „Suntem pe locul trei! Mulţumim!" Pentru Germania, Cupa Mondială 2010 s-a încheiat în acelaşi moment cu startul unui nou ciclu, Brazilia 2014. Iar nemţii au motive să fie optimişti, ţinând cont de faptul că media de vârstă a eroilor din Africa de Sud se învârte în jurul a 25 de ani.

"În câteva săptămâni, Jogi Löw a creat o naţională care a impresionat. E clar, avem viitor!", a concluzionat „Bild am Sonntag". Aşadar, generaţia lui Ballack şi Klose va trece pe nesimţite în rezervă, Özil, Müller şi ceilalţi „lupi tineri" preluând deja ştafeta.

Poate cel mai câştigător german din meciul de consolare cu Uruguay a fost închizătorul Sami Khedira, cel care a marcat golul de 3-2, decisiv în stabilirea câştigătoarei. Pentru colegul lui Ciprian Marica de la Stuttgart, premiul pentru evoluţia sa constant bună ar putea fi un transfer în vestiarul de „galactici" de la Real Madrid.

Negocierile dintre cele două cluburi au început deja, şvabii fiind la un pas de a accepta o ofertă de 10 milioane de euro, în condiţiile în care Khedira va intra în ultimul an de contract.

Vis spulberat pentru Klose

Rigoarea cu care germanii au pregătit inclusiv finala mică, un meci considerat de alţii drept o corvoadă inutilă, s-a văzut în cazul atacantului Miroslav Klose.

Uşor accidentat, el și-a dorit să evolueze pentru a înscrie şi pentru a intra în istoria fotbalului drept cel mai prolific marcator la Mondiale, cu 15 reuşite, performanţă deţinută de brazilianul Ronaldo. Visul lui Klose a fost retezat chiar de către selecţionerul Löw. "Era devastat", a spus tehnicianul german.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net