800 de copii, accidentaţi de maşini

Ultima actualizare:

    Zeci de copii ajung la spital din cauza neatenţiei
Zeci de copii ajung la spital din cauza neatenţiei

Traversarea neregulementară a pietonilor este principala cauză a celor 714 accidente rutiere în care au fost implicaţi, de la începutul anului, în Bucureşti, aproape 800 de copii. Accidentele s-au soldat cu moartea unui minor, 24 de răniţi grav şi 128 răniţi uşor.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei recomandă părinţilor, când aceştia se angajează în traversare, să ţină copiii mici de mână, iar deplasarea şi poziţionarea acestora din urmă să fie pe partea dinspre clădiri sau garduri.

Drumul public nu se traversează niciodată prin spatele sau prin faţa unui vehicul sau mijloc de transport public care staţionează.

De asemenea, când un copil este transportat cu maşina, se impune ca aceasta să fie prevăzută cu un scaun special pentru cel mic, iar pe parbrizul din spate al autoturismului să fie aplicată o vinietă cu menţiunea 'transportă copii!'.

În ţările UE, începând din 2006 este obligatorie utilizarea centurilor de siguranţă şi a sistemelor de susţinere a copiilor. Conform legislaţiei româneşti în vigoare, copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălţimea sub 150 cm trebuie să poarte centuri de siguranţă adaptate greutăţii şi dimensiunii lor, iar cei cu vârsta sub tre ani se transportă numai în dispozitive de reţinere omologate.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din faţă, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore, în timpul deplasării pe drumurile publice.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net