8 obiceiuri p roaste care-ţi golesc buzunarele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când mergem la supermarket sau în piaţă aproape fiecare dintre noi suntem tentaţi să cumpărăm de toate şi cât mai mult. Nu mai ţinem cont nici de preţ, nici de etichetă nici măcar nu ne gândim dacă produsele respective merită banii. Şi cheltuim cu nemiluita. Iată de ce obiceiuri proaste trebuie să scăpăm pentru a cumpăra bun şi ieftin.

Dai bani pe pungi de fiecare dată

 La casa de marcat, vânzătoarea te întreabă dacă doreşti pungă pentru încărcarea alimentelor. Pentru că nu ai niciodată la tine aşa ceva, cumperi de fiecare dată câte două sau chiar trei bucăţi. Preţul lor este între 0,2 - 3 lei şi, dacă faci un calcul, la sfârşit de lună vei vedea că ai cheltuit destul de mult.

Cumperi mereu aceeaşi marcă

Chiar dacă pe piaţă au apărut produse noi, tinzi să cumperi mereu aceeaşi marcă sau de la aceeaşi firmă. Ignori celelalte produse care, poate, se vând la preţuri mult mai mici. Învaţă să compari preţurile între ele şi alege ce este mai ieftin. Pentru că ieftin nu înseamnă întotdeauna şi mai prost.

Citeşte şi:

Ai venituri foarte mici? Statul îţi plăteşte căldura la iarnă5 sfaturi ca să iei mai mulţi bani pe maşină10 produse din cămară care te ajută la curăţenie

Nu ceri bonul fiscal

Dacă nu ceri bonul fiscal, atunci nu poţi face dovada că ai cumpărat dintr-un anumit magazin un anumit produs. În cazul în care alimentele pe care le-ai achiziţionat sunt expirate şi vrei să primeşti banii înapoi, te vei lovi de refuzul categoric al vânzătorului.

Eviţi produsele marcă proprie

În ideea în care produsele alimentare ieftine sunt de calitate inferioară, eviţi să cumperi produse marcă proprie. Fără să-ţi dai seama că faci o greşeală, cumperi acelaşi tip de alimente dar plătind, poate, bani în plus.

Poţi cumpăra fără grijă produse marcă proprie precum ulei, zahăr, apă, făină, orez, paste.

Nu citeşti eticheta produselor

Din comoditate, nu citeşti informaţiile etichetei produsului. Astfel, rişti să cumperi alimente nesănătoase, despre care nu ştii ce conţin şi nici când expiră.

Află că pe etichetă sunt notate informaţii foarte importante despre produs: termenul de valabilitate, compoziţia, valoarea nutritivă, menţionarea alergenilor.

Cumperi în cantităţi mult prea mari

 Deşi nu ai nevoie de cantităţi mari, cumperi mult mai mult decât ţi-ai propus în ideea în care poate vei mai folosi şi altă dată ingredientele respective. Sau, în ideea în care vei găti mai multe mâncăruri. Nu te gândeşti că, în timp, produsele precum legumele şi verdeţurile se pot strica.

Foloseşti cardul

Folosind cardul la cumpărături, nu vei putea ţine exact socoteala banilor cheltuiţi, iar la jumătatea lunii îţi vei da seama că ai rămas lefter.

Cumpărăturile la supermarket trebuie făcute cu banii pe care îi ai în portofel. Astfel, îţi vei da mai uşor seama când trebuie să te opreşti sau să mai strângi cureaua.

Nu recunoşti ofertele bune

Vânează ofertele magazinelor şi învaţă să le recunoşti pe cele cu adevărat avantajoase. De exemplu, nu are rost să cumperi 10 batoane de ciocolată pentru a primi unul gratris.

simeon stalpnicul png

În schimb, poţi cumpăra 3 sticle de apă minerală pentru a primi încă una din partea casei. Orientează-te asupra produselor de care ai neapărată nevoie şi care nu sunt perisabile.

«Este obligatoriu să citim eticheta produselor alimentare»,Mencinicopschidirectorul Institutului de Cercetări Alimentare

„Pentru a putea evalua calitatea unui aliment şi raportul calitate/preţ înainte de a-l cumpăra este absolut necesar să citim eticheta aplicată pe ambalaj.Urmăreşte cu atenţie termenul de valabilitate, eticheta compoziţională, eticheta nutriţională, menţiunile privind alergenii, indicaţiile de păstrare şi preparare.De asemenea, eticheta ne informează dacă alimentul conţine ingrediente sau substanţe alergene (soia, arahide, lapte şi produse lactate, ouă, muştar, peşte, nuci, susan) sau contraindicate celor cu intoleranţe alimentare (gluten, lactoză).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net