7 trucuri ca să reduci consumul de apă

Ultima actualizare:

    Strânge apa de ploaie şi păstreaz-o în recipiente închise. Foloseşte-o pentru udări sau pentru spălarea maşinii
Strânge apa de ploaie şi păstreaz-o în recipiente închise. Foloseşte-o pentru udări sau pentru spălarea maşinii

Vrei să economiseşti o sumă importantă de bani pe lună şi nu ştii cum? Iată cât de simplu este. Dacă te-ai apucat deja să economiseşti energia electrică, apa trebuie să fie următorul punct pe lista ta. Notează contoarele în fiecare zi şi observă diferenţa.

Schimbă capătul de duş

Schimbă capătul de duş, în cazul în care ai unul mai vechi, cu găuri mari. Un capăt de duş cu orificiile largi nu va avea presiunea potrivită, astfel încât vei fi nevoit să deschizi robinetul de apă până la limita maximă, făcând o risipă inutilă şi costisitoare.

Repară robineţii

Verifică şi repară robineţii, scurgerile şi bateriile de apă din baie şi bucătărie. În general, zonele în care curge apa frecvent se îngălbenesc. Verifică garniturile de la sifonul chiuvetei sau de la bateriile sanitarelor.

Pune un bidon în bazinul wc-ului

Redu cantitatea de apă consumată de bazinul de toaletă, introducând în interiorul acestuia o minge sau un bidon de plastic închis ermetic. Volumul ocupat de acesta va declanşa mai repede supapa de închidere a fluxului de apă, astfel încât de fiecare dată se va acumula o cantitate mai mică în bazin.

Spală vasele imediat

Spală vasele imediat după ce le-ai folosit şi nu lăsa murdăria să se depună pe acestea. Grăsimea şi sosurile întărite vor fi mult mai greu de curăţat apoi. În cazul în care ai ajuns în această situaţie după o petrecere, umple chiuveta cu apă caldă şi adaugă 50 ml detergent de vase. Lasă vasele să se înmoaie o oră şi clăteşte-le apoi cu apă.

simeon stalpnicul png

Dezgheaţă alimentele în frigider

Ştiai că alimentele se dezgheaţă cel mai sigur în frigider? Iată un motiv în plus pentru a nu mai folosi apa caldă la dezgheţarea cărnii. În cazul în care te grăbeşti o poţi introduce în cuptorul cu microunde la un program special sau o poţi lăsa câteva ore la temperatura camerei.

Citeşte şi:

Uite cum în grijeşti obiectele sanitare

Lupta cu infecţiile începe cu igiena mâinilor

Click! te învaţă să-ţi alegi mobila

Curăţă inoxul cu ce ai prin cămară

Umple maşina de spălat la maximum

Încarcă maşina de spălat cu cantitatea de haine recomandată de către producător. Spălând mai multe haine în acelaşi timp, economiseşti apă. Dacă nu ai suficiente haine pentru o încărcare, aşteaptă câteva zile până când ai atins cantitatea necesară.

Încearcă să faci duş seara

Dacă locuieşti la un etaj superior, iar dimineaţa aştepţi o jumătate de oră până când apa se încălzeşte, atunci încearcă să faci duş seara, când toţi vecinii sunt acasă, iar apa caldă se află deja pe conducta din dreptul etajului tău.

În cazul în care acest lucru se întâmplă în orice moment al zilei, încearcă să te sincronizezi cu ceilalţi membri ai familiei pentru a face duş consecutiv.

«Nu lăsa robinetul deschis când te speli pe dinţi»

"Românii au o foarte mare problemă cu consumul de apă. Dacă în fiecare zi laşi robinetul deschis, când te speli pe mâini, pe dinţi, sau tragi apa la WC, consumi o tonă de apă pe zi. Nu lăsa apa să curgă în neştire, la duş sau la bucătărie. Un robinet lăsat deschis o oră consumă o tonă de apă menajeră, al cărei cost este de 4 lei pe tonă".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net