6 moduri de a găti sănătos

Ultima actualizare:

Iată care sunt cele mai bune metode de preparare a mâncării, astfel încât organismul să nu fie afectat:

Fierberea la aburi. Tehnica presupune prepararea alimentelor prin aşezarea acestora deasupra apei, în fierbere. Astfel, alimentele (peştele, puiul şi legumele) îşi păstrează culoarea, gustul şi textura originală şi îşi menţin cantitatea de vitamine şi minerale.

"En papillote". E o tehnică de gătit ce presupune împachetarea în hârtie de copt sau în folie de aluminiu a preparatelor, pe care le poţi apoi fierbe sau le poţi găti cu uşurinţă la microunde sau pe grătar.

Călirea rapidă. Se foloseşte o tigaie wok şi o cantitate redusă de grăsimi, pentru ca alimentele (peştele, puiul, orezul, legumele şi tăieţeii) să-şi păstreze nutrienţii şi culoarea originară. Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să ai toate ingredientele deja pregătite.

Grătar la tigaie. O metodă asemenea grătarului, doar că presupune gătirea ali­­mentelor la temperaturi ridicate într-o tigaie de fontă cu striaţii. E rapidă şi sănătoasă, folosind o cantitate redusă de ulei. Poţi găti bucăţi mari de carne (cotlet, friptură, fileu de piept de pui) sau fructe de mare şi legume. Tigaia trebuie încinsă bine, altfel preparatele se vor lipi.

Microunde. Cuptorul cu microunde te poate salva ori de câte ori e nevoie să pregăteşti ceva într-un timp scurt. De asemenea, îl poţi folosi când trebuie să decongelezi carnea sau vrei să încălzeşti un preparat. E bine să acoperi preparatul pe care îl bagi la cuptor, pentru a grăbi procesul de gătire şi pentru a evita uscarea preparatelor.

Grătar. Este o metodă rapidă de a găti carnea fragedă şi slabă, peştele şi fructele de mare, conferind preparatelor un gust deosebit. Atenţie, grătarul trebuie bine încins în prealabil.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net