55 de cazuri noi într-o singură zi!

Ultima actualizare:

Cazurile de gripă porcină au înregistrat o creştere spectaculoasă: în doar 24 de ore au fost confirmate 55 de cazuri noi de infectare cu virusul AH1N1.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Bucureşti, în Botoşani şi Galaţi. De teama răspândirii gripei, mai multe unităţi de învăţământ au decis să îşi închidă porţile.

Astfel, Liceul "Mihail Cantacuzino" din Sinaia a fost închis vineri, după ce trei elevi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Şi liceul "Radu Vodă," din Galaţi va avea zăvorul pus, timp de şapte zile, după ce virusul a fost confirmat la patru cazuri din trei clase diferite.

Cursurile vor fi suspendate şi pentru o clasă de la Şcoala nr. 1, din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, conducerea de la Parchetul Tribunalului Iaşi a decis suspendarea activităţii cu publicul, timp de trei săptămâni. Cetăţenii sunt sfătuiţi să trimită sesizările şi plângerile prin poştă.

Pentru a evita răspândirea virusul gripei, un lanţ farmaceutic important a distribuit, ieri, gratuit, la Gara de Nord, măşti chirurgicale călătorilor care plecau spre Sinaia-Braşov sau Iaşi.

image

În plus, oamenii au primit şi săpunuri sau spirt pentru a se proteja de focarele gripei. Mulţi dintre călători n-au mai stat pe gânduri şi şi-au pus la gură măştile de protecţie.

"Am căutat în farmacii, în Ploieşti dar nu am găsit nici măcar o mască. S-au epuizat. O să o port ori de câte ori ies. Nu-i de glumă cu gripa asta!," ne-a spus Florian Chivu din Ploieşti.

Am cumpărat vaccinul din Ungaria!

Reporterii noştri din Arad şi Oradea au cumpărat foarte uşor vaccinul pentru gripă porcină care se vinde în farmaciile ungureşti din oraşele de lângă graniţa cu România. Introducerea lui în ţară s-a făcut fără probleme pentru că nimeni din vamă nu întreabă nimic.

Cu doar 1930 de forinţi, adică 30 de lei, vaccinul împotriva gripei porcine poate fi achiziţionat din orice farmacie ungurească. Orice român care are o reţetă eliberată de medicul de familie poate să îşi asigure imunitatea împotriva molimei care a îngrozit întreaga lume.

image

Farmaciile au pe stoc şi vaccinul împotriva gripei sezoniere, dar şi pe cel împotriva gripei provocate de virusul A H1N1,ambele purtând denumirea comercială de Fluval. "Aveţi însă nevoie de reţetă", a spus farmacista Brutyno Imrene din Mako.

Doar câteva măşti la concertul Sandrei

Concertul Sandrei a adunat vineri seara la Sala Palatului în jur de 10.000 de oameni. Chiar dacă gripa porcină face ravagii şi în ţara noastră, majoritatea oamenilor veniţi la concert nu păreau să se teamă de acest virus.

Totuşi, câţiva dintre ei au venit la spectacol purtând măşti chirurgicale, considerând că e mai bine să te fereşti decât să tratezi, însă le-au purtat mai tot timpul la gât, şi nu pe faţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net