54 de copii şi 14 adulţi bolnavi, din cauza focarului de dizenterie din Medgidia

Ultima actualizare:

“Tot personalul grădiniţelor depistat cu Shigella Sonne S (bacteria care provoacă dizenteria-n.r.) este sub tratament în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. La ora actuală, tot personalul identificat cu coproculturi pozitive este internat”, a spus directorul adjunct al DSP Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, citat de Mediafax. Nici unul din cei 54 de copii bolnavi nu a rămas internat în spital, însă ei vor fi supravegheaţi de către medicii de familie pentru o perioadă de trei luni. În acest timp micuţii vor efectua examene clinice şi bacteriologice lunar.

Cele două grădiniţe din Medgidia, unde a fost descoperit focarul de toxiinfecţie alimentară, vor fi redeschise atunci când trei serii de investigaţii bacteriologice vor ieşi negative.

Un număr de 56 de copii şi trei adulţi de la grădiniţele cu orar prelungit nr.3 şi nr.4 din Medgidia s-au îmbolnăvit, în urmă cu două săptămâni, având simptomele unei toxiinfecţii alimenatare - dureri abdominale, vărsături, scaune diareice şi febră. Majoritatea cazurilor au fost uşoare, fiind tratate de medicii de familie, dar 12 copii şi un adult au fost internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net