5 sfaturi ca să-ţi alegi lenjeria de pat potrivită

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De calitatea lenjeriei de pat depinde în mare măsură somnul nostru în fiecare noapte. De asemenea, protejezi salteaua şi pilota şi le reduci gradul de uzură şi numărul de spălări. Nu face compromisuri în privinţa materialului şi a culorii, deoarece vei altera senzaţia de intimitate şi confort.

Alege în funcţie de dimensiunea patului

Dacă ai un pat metalic, fără cadru lateral de încadrare a saltelei, atunci cearşaful trebuie să fie suficient de mare pentru a îmbrăca salteaua şi în părţile laterale.

Astfel o vei feri de murdărie şi fixând cearşaful într-o poziţie sigură, fără a-l mişca şi mototoli în timpul nopţii.

O altă variantă constă în folosirea unei huse sau a unui cearşaf de protecţie prins cu elastic în jurul saltelei.

Aceste măsurători sunt valabile şi pentru patul tip platformă, pentru cel gonflabil sau pur şi simplu dacă ai ales să dormi pe o saltea aşezată pe podea, fără a mai cumpăra un pat.

Măsoară pernele înainte

 Chiar dacă setul îţi place la nebunie şi corespunde întru totul cu materialul şi culorile pe care ţi le doreşti, analizează feţele de pernă. Unele seturi de lenjerie de pat au două feţe de pernă dreptunghiulare şi mici, făcând imposibilă îmbrăcarea unei perne mari şi pufoase.

 Un alt aspect ce este bine să îl analizezi înainte, este sistemul de prindere a huselor de pernă. Unele au fermoar în vreme ce altele sunt prevăzute cu nasturi.

Verifică husa pentru pilotă

Există seturi care îţi oferă două dimensiuni de cearşafuri plic, însă de cele mai multe ori găseşti o singură dimensiune. Dacă nu eşti mulţumit în această privinţă, poţi solicita vânzătorului varianta cumpărării unui ansamblu compus doar din cearşaf de pat şi feţe de pernă.

Astfel eviţi depozitarea unei piese inutile în dulap şi îţi rămân bani pentru a confecţiona separat o husă de pilotă pe dimensiunile exacte.

 Trebuie să ai în vedere şi gradul de expunere al pilotei. Dacă în timpul zilei pilota nu se vede deoarece este depozitată în alt loc, sau este acoperită de husa de pat, atunci problema este rezolvată.

simeon stalpnicul png

Bumbacul, cel mai avantajos

 De cele mai multe ori preţul reflectă şi materialul, respectiv calitatea acestuia. Pentru un somn odihnitor, cel mai recomandat este bumbacul. Acesta îţi protejează pielea şi previne transpiraţia din timpul nopţii. Totodată, este mult mai rezistent în timp şi promite un număr mai mare de spălări.

Dacă ai copii mici sau patul respectiv este folosit de către oaspeţi, atunci eşti obligat să speli lenjeria la o temperatură ridicată şi să o netezeşti cu fierul de călcat înainte de a o aşterne pe pat.

 Materialele creponate sunt mai subţiri şi nu permit temperaturi ridicate, implicit nici călcarea cu fierul. Dacă eşti o persoană comodă şi nu împarţi lenjeria cu alte persoane, atunci aceasta este o variantă potrivită.

Materialele lucioase dau un aspect aparte dormitorului şi sunt plăcute vara, deoarece par mai reci. Păstrează întotdeauna în dulap un set deosebit pentru momente speciale sau seri în care simţi nevoia să te răsfeţi.

Citeşte şi:

Cum cureţi mobilierul din material textil

Uite cum să-ţi alegi jaluzelele potrivite

Redă culoarea perdelelor cu sare

Alege culori odihnitoare sau romantice

Pentru o notă de curăţenie şi încredere, lenjeria albă şi netedă se detaşează considerabil.

De asemenea, poţi alege modelul în funcţie de preferinţele tale sau ale familiei. Poate că fiica ta îndrăgeşte anumite personaje de desene animate, sau prichindelul este pasionat de maşinuţe şi animale.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net